Film készül Amy Winehouse életéről

2018.10.17. 11:22

Amy Winehouse családja aláírt egy szerződést egy filmes producerrel, így sok visszautasított megkeresés után most mégis film készülhet a 2011-ben alkoholmérgezésben meghalt, hatszoros Grammy-díjas énekesnő életéről - tudta meg a Wrap.

A film a Monumental Picturesnél készül, a producerek az Elizabeth-ért Oscarra jelölt Alison Owen és A nyomorultakért szintén Oscarra jelölt Debra Hayward lesznek. A forgatókönyvet a 2005-ös Mr. Tűsarok (Kinky Boots) című zenés filmet is író Geoff Deane írja majd. A forgatás 2019-ben kezdődhet.

Amy Winehouse apja azt mondta: eddig is többször kaptak már ajánlatot hasonló életrajzi filmre, de eddig sosem érezték úgy, hogy "eljött volna az ideje", most viszont "Már képesnek érezzük magunkat, hogy tisztelegjünk Amy különleges élete és tehetsége előtt."

A bevételekből az Amy Winehouse Alapítvány is részesül majd: az alapítvány drog- és alkoholproblémákkal küzdő fiataloknak próbál segíteni. "Az alapítvány és az igaz történetből készült film sokaknak segíthet majd, akik hasonló problémákkal küzdenek."

Amy Winehouseról készült már egy dokumentumfilm, amely el is nyerte a kategória Oscar-díját. A család akkor kiakadt és pert fontolgatott, mondván, a film tele van hamis állításokkal. Ezek közé tartozott az is, hogy az alapítvány csak a sztár apjának zsebét tömné.

Ne maradjon le semmiről!