Kobe Bryant nem zsűrizhet korábbi nemierőszak-ügye miatt

2018.10.18. 09:05

Kobe Bryant egykori NBA-sztárt kidobták a hétvégén induló Animation is Film Festival zsűrijéből évekkel ezelőtti nemierőszak-ügye miatt. Bryant úgy került az animációs filmekkel foglalkozó fesztivál zsűrijébe, hogy idén Oscar-díjat nyert a Dear Basketball (Kedves kosárlabda!) című animációs rövidfilmért, aminek ő volt az egyik producere. A díjat gond nélkül átvehette, de később bejelentették, hogy nem lehet az Amerikai Filmakadémia tagja, annak ellenére, hogy ez minden Oscar-díjasnak jár. A mellőzést azzal indokolták, hogy Bryant nem rendes filmes, nem is veszi komolyan a szakmát, ez csak amolyan kirándulás volt neki.  

A valódi ok viszont sokkal inkább az a nemi erőszak ügy lehetett, ami miatt az animációs fesztivál zsűrijéből is távoznia kell. 2003-ban egy 19 éves szállodai alkalmazott vádolta a sportolót erőszakkal, de a bíróságon nem akart tanúskodni. Végül peren kívüli megegyezés lett a dologból. Bryant bocsánatot kért, de kitartott amellett, hogy szerinte kölcsönös beleegyezéssel feküdtek le egymással. Később azt is hozzátette, hogy megérti, hogy a nő miért érezte ezt másképp.

Sokan már Bryant Oscar-jelölése idején tiltakoztak, akkor 17 ezren írták alá a petíciót, hogy ne kapja meg a díjat.  Most is egy petícióval indult az ügy, először aláírásokat gyűjtöttek, hogy Bryant ne zsűrizhessen, aztán döntöttek a kirúgásáról. A volt kosaras úgy nyilatkozott, hogy nagy megtiszteltetés lett volna számára részt venni a fesztiválon, de a döntés csak arra inspirálja, hogy olyan filmstúdiót építsen, ami a sokszínűségre és az animációs történetmesélésére fókuszál. Azt szeretné, ha a filmjei által jobb hely lenne a világ. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?