Már Hófehérke ébresztésével is baj van

2018.10.19. 08:34

Kristen Bell, a The Good Place, azaz A jó hely című rém vicces sitcom főszereplője vagy nagyon mókás kedvében volt, valamelyik nap, vagy kicsit elgurult nála a gyógyszer.

Bell arról beszélt a Parents.com-nak adott interjújában, hogy Lincoln (5) és Delta (3) nevű lányait arra biztatja, hogy a közös meseolvasás alatt nyugodtan kérdőjelezzék meg a mesék olyan momentumait, amiket problémásnak tartanak, teszem azt a Hófehérkét, amiben a nő beleegyezését tulajdonképpen semmihez nem kérték.

Látom, ahogy jár az agyuk, miközben olvassuk a meséket. A Hófehérke végén megkérdeztem tőlük, hogy nem fura, hogy Hófehérke meg sem kérdezte a vén banyát, hogy miért is kellene megennie azt az almát? Vagy azt, hogy honnan van az alma?

Ez még oké is, ha jobban belegondolok, én sem örülnék, ha a fiam az utcán vadidegenektől fogadna el kétes eredetű élelmiszert. Bell itt azonban nem állt meg:

Aztán azt is megkérdeztem, hogy nem furcsa-e, hogy a herceg csak úgy lekapta Hófehérkét? Mert ugye nem csókolgatunk senkit álmában, ha erre nem kaptunk engedélyt.

A színésznő vélhetően Keira Knightley nem túl régen tett nyilatkozatára reflektált, amikor is a kollégája az mondta, hogy nem minden Disney-mesét nézhetik a lányai, mert akad olyan, amiben a női szereplők ábrázolásával nem ért egyet. Hamupipőke például nem kerül képernyőre náluk,

mert a főhős csak vár a gazdag pasira, hogy megmentse,

és a Kis hableány sem, mert abban meg

Ariel a hangját áldozza fel egy fasziért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?