A Deadpool íróival rebootolnák a Karib-tenger kalózait

2018.10.24. 15:48

Öt rész után új életet lehelne A Karib-tenger kalózai-sorozatba a Disney, a reboothoz Rhett Reese és Paul Wernick duóját szemelték ki, tudta meg a Deadline. A portál szerint már meg is kezdődtek a tárgyalások a két forgatókönyvíróval.

Reese és Wernick (együtt) olyan filmek sztoriját jegyzik, mint az első két Deadpool-mozi, a Jesse Eisenberggel, Emma Stone-nal és Woody Harrelsonnal forgott Zombieland, illetve annak jövőre ígért folytatása, valamint Michael Bay szintén jövőre mozikba kerülő, 6 Underground című filmje, Ryan Reynoldsszal a főszerepben.

Arról, hogy Johnny Depp alakítja-e majd Jack Sparrow kapitányt, valamint hogy kik térnek vissza a leporolt franchise-ban, még nincs információ. Egyelőre annyit tudni csak, hogy a reboot producere Jerry Bruckheimer lenne, aki a korábbi A Karib-tenger kalózai-filmeken is dolgozott.

Hogy mi szüksége van a Disney-nek az ezidáig öt részt számláló sorozat rebootjára, arra viszonylag egyértelmű választ adnak a számok: noha a színvonal egyre inkább csökken, az eddigi öt film az elmúlt 14 évben több 4,5 milliárd dollárt (!) hozott a mozik kasszáinál.

Néhány éve az Index is összeszedte azokat a filmes franchise-okat, amik már a könyökünkön jönnek ki,  annyira régóta ismétlik önmagukat. A gyűjtésünkben a Karib-tenger kalózairól is megemlékeztünk: "Elsőre nyilván iszonyatosan szórakoztató volt, ahogy Johnny Depp kalózruhában Keith Richardsot utánozza. Másodjára is elment. Harmadjára már kezdtük kicsit unni. Negyedjére már a kutya sem akarta ugyanazt a bénácska kalóztörténetet nézni."

Ne maradjon le semmiről!