Oscarra nevezték a Ruben Brandt, a gyűjtőt

SQ0030 SC0030
2018.10.25. 09:31

Az amerikai filmakadémia közzétette annak a 25 animációs filmnek a listáját, amelyek közül kiválasztják, hogy melyik ötöt jelölik majd Oscarra. A legjobbak között szerepel a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animáció is. A magyar film olyan filmekkel versenyez majd a legjobb ötbe kerülésért, mint A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Ralph lezúzza a netet, a Mirai - Lány a jövőből, az Apróláb, a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció vagy a Pókember - Irány a Pókverzum.

A Ruben Brandt, a gyűjtő a szerb származású, de Magyarországon élő festő, látványtervező és animációs művész, Milorad Krstić filmje.  Az egyedi animációs technikával készült film egy rablóbanda utáni hajszáról szólA történet főszereplője Ruben Brandt pszichoterapeuta (Rubens és Rembrandt után kapta a nevét), akit rémálmai arra kényszerítenek, hogy elraboljon 13 festményt a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből.

Brandt és nemzetközi, műkincsrablásra szakosodott bandája előtt nincs megállás, a világot felforgató kalandjaik során megfordulnak New Yorkban, Párizsban, Londonban, Rómában, Tokióban, Chicagóban, Firenzében, Szentpéterváron, na és persze Budapesten is. Célpontjaik közt szerepel a Louvre, a Tate, az Uffizi, az Ermitázs, valamint a Szépművészeti Múzeum is.  Persze a hajsza is megindul utánuk.  

A film legjobb ötbe kerülésének esélyei kifejezetten jók, nemrég a The Hollywood Reporter írta meg sajtómegjelenések, a korábbi évek trendjei és filmipari pletykák alapján, hogy a magyar animáció az Oscar-jelöltek között lesz. Nyerni már sokkal nehezebb lesz, egyelőre úgy tűnik, hogy A hihetetlen család 2. szinte verhetetlen.  

A Ruben Brandt, a gyűjtőt november 15-én mutatják be Magyarországon, néhány elővetítés már volt belőle, és megnyerte a bukaresti animációs filmfesztivált is. A film teljes költségvetése 1 milliárd 180 millió forint, a projektet több mint 882 millió forinttal támogatta a Filmalap. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?