Biztosan nem készül Boba Fett-film

2018.10.29. 09:30

Bár hivatalosan sosem jelentették be, megbízható források alapján úgy lehetett tudni, hogy  James Mangold (Logan) rendezésében a Disney önálló filmet akar készíteni a Boba Fett nevű fejvadászról. A Han Solóról készített antológiafilm gyenge szereplése azonban megváltoztatta a Disney terveit, így a stúdió inkább más tervekre koncentrál a jövőben.

Mivel magáról a filmről sem történt hivatalos bejelentés, így a Disney a fejlesztés leállításáról sem adott ki közleményt, viszont a Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy megerősítette: biztosan nem fog elkészülni az előzménytörténet.

Azt is elmondta, hogy mostantól minden energiájukat a Jon Favreau által készített The Mandalorian című sorozatra fordítják. Ezen a sorozaton nagy a nyomás, ugyanis ez lesz az egyik első saját gyártású széria, amit kizárólag a Disney streamingszolgáltatóján keresztül lehet majd nézni, amivel a Netflixszel kívánnak szembeszállni. Az elkészítésére legalább 100 millió dollárt szánnak, a történetének pedig lesz valami köze Boba és Jango Fetthez, ugyanis a történetről kiadott rövid leírás ennek e két fejvadász nevével kezdődik, hiszen –  akárcsak a sorozat rejtélyes főszereplője – ők is a Mandaloriak nevű népéhez tartoznak.

A Disney és a Lucasfilm nem csak a Han Solo-film alacsony bevételei miatt aggódhat a Star Wars-filmek jövője miatt, hanem az agresszív rajongók miatt is. A pletykák arról szóltak, hogy James Mangold készítheti a Boba Fett-filmet, aki júliusban azt írta a Twitterre: mostanra olyan nyomás van azon, aki egy franchise következő részét írja és rendezi, mintha a Bibliához írna egy újabb fejezetet. Ez pedig elriaszthatja az igazán bátor filmeseket, és helyettük céges megfontolások alapján fogják majd összerakni a filmeket, úgy, hogy biztosan ne sértsenek meg vele senkit.

A jelenlegi tervek szerint a nagy botrányt kavart 8. rész rendezője Rian Johnson is készíthet egy új mozifilmes trilógiát, továbbá azt is bejelentették, hogy a Trónok harca sorozat írói, David Benioff és D.B. Weiss is lehetőséget kapnak egy másik trilógiára. Ezekről a projektekről azonban a bejelentés óta nem hallani, így azt sem lehet tudni, hogy mikor terveznek vele – valószínűleg csak a 2020-as években.

Ne maradjon le semmiről!