Biztosan nem készül Boba Fett-film

2018.10.29. 09:30

Bár hivatalosan sosem jelentették be, megbízható források alapján úgy lehetett tudni, hogy  James Mangold (Logan) rendezésében a Disney önálló filmet akar készíteni a Boba Fett nevű fejvadászról. A Han Solóról készített antológiafilm gyenge szereplése azonban megváltoztatta a Disney terveit, így a stúdió inkább más tervekre koncentrál a jövőben.

Mivel magáról a filmről sem történt hivatalos bejelentés, így a Disney a fejlesztés leállításáról sem adott ki közleményt, viszont a Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy megerősítette: biztosan nem fog elkészülni az előzménytörténet.

Azt is elmondta, hogy mostantól minden energiájukat a Jon Favreau által készített The Mandalorian című sorozatra fordítják. Ezen a sorozaton nagy a nyomás, ugyanis ez lesz az egyik első saját gyártású széria, amit kizárólag a Disney streamingszolgáltatóján keresztül lehet majd nézni, amivel a Netflixszel kívánnak szembeszállni. Az elkészítésére legalább 100 millió dollárt szánnak, a történetének pedig lesz valami köze Boba és Jango Fetthez, ugyanis a történetről kiadott rövid leírás ennek e két fejvadász nevével kezdődik, hiszen –  akárcsak a sorozat rejtélyes főszereplője – ők is a Mandaloriak nevű népéhez tartoznak.

A Disney és a Lucasfilm nem csak a Han Solo-film alacsony bevételei miatt aggódhat a Star Wars-filmek jövője miatt, hanem az agresszív rajongók miatt is. A pletykák arról szóltak, hogy James Mangold készítheti a Boba Fett-filmet, aki júliusban azt írta a Twitterre: mostanra olyan nyomás van azon, aki egy franchise következő részét írja és rendezi, mintha a Bibliához írna egy újabb fejezetet. Ez pedig elriaszthatja az igazán bátor filmeseket, és helyettük céges megfontolások alapján fogják majd összerakni a filmeket, úgy, hogy biztosan ne sértsenek meg vele senkit.

A jelenlegi tervek szerint a nagy botrányt kavart 8. rész rendezője Rian Johnson is készíthet egy új mozifilmes trilógiát, továbbá azt is bejelentették, hogy a Trónok harca sorozat írói, David Benioff és D.B. Weiss is lehetőséget kapnak egy másik trilógiára. Ezekről a projektekről azonban a bejelentés óta nem hallani, így azt sem lehet tudni, hogy mikor terveznek vele – valószínűleg csak a 2020-as években.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?