Tényleg folytatást kap a Gladiátor

2018.11.02. 16:24

2017 márciusában röppent fel először a hír, hogy hamarosan folytatást kaphat a 2000-ben készült, 12 Oscar-nevezéséből ötöt díjra váltó Gladiátor. A filmet rendező Ridley Scott akkor az Entertainment Weeklynek beszélt arról, hogy érdekli a Gladiátor folytatása.

"Én már tudom, hogy hoznám vissza. Beszéltünk is erről a stúdióval, de ők csak a fejüket csóválták, 'hiszen halott, Ridley.' Nekem már kész a megoldásom arra, hogyan támasztanám fel.  A filmet 17 évvel ezelőtt forgattam, és azóta Russell is változott, ráadásul most is dolgozik valamin, de szerintem rá tudnám beszélni" – mondta akkor Scott.

Több mint másfél évvel később, azaz most, a Hollywood Reporter robbantotta a hírt, hogy a Gladiátor 2 már a fejlesztés korai szakaszánál tart, a rendezői székbe újra Ridley Scott ül, a forgatókönyvet pedig az a Peter Craig írja, aki a Top Gun 2020-ban mozikba kerülő folytatásának (Top Gun: Maverick) sztoriján is dolgozott.

A történet Luciusról, Lucilla fiáról és a Joaquin Phoenix által játszott Commodus unokaöccséről fog szólni, akit a 2000-ben bemutatott, eredeti filmben Russell Crowe megment a nagybátyjától. A Gladiátor első része az öt Oscar-díj mellett mintegy 460 millió dollárt hozott össze a mozik kasszáinál világszerte.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?