Spanyol filmfesztiválon győzött az Aurora Borealis

aurora borealis 02
2018.11.06. 18:58

A legjobb játékfilm díját nyerte el Mészáros Márta legutóbbi rendezése, az Aurora Borealis - Északi fény című magyar film Spanyolországban a La Laguna Nemzetközi Történelmi Filmfesztiválon – írja az MTI.

A fesztivált október 31 és november 4 között rendezték San Cristóbal de La Laguna-ban, és bár a honlapjuk szerint Mészáros Márta nem tudott ott lenni a díjátadón, de egy, a szervezőkhöz eljuttatott közleményben megköszönte az elismerést.

Az Aurora Borealis világszerte nagy sikerrel szerepel a nemzetközi filmfesztiválokon. Chicagóban tavaly közönségdíjat nyert, a napokban zajló denveri filmfesztivál szervezői pedig Mészáros Márta előtt tisztelegnek az Aurora Borealis vetítésével. A filmet legközelebb a Dán Filmintézet rangos fesztiválja, az East by Southeast tűzi műsorra Koppenhágában.

Az Aurora Borealisról tavaly októberben mi is írtunk, ezt a kritikát itt olvashatják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?