Minden a szexről szól Dobó Kata Kölcsönlakásában

2018.11.06. 12:38

2019 legszexibb vígjátékaként harangozza be Dobó Kata első rendezését a jövőre érkező film legelső előzetese. A Kölcsönlakás a rendező szándéka szerint "friss, fiatalos, szórakoztató párkapcsolati komédia lesz minden korosztály számára", és most megérkezett hozzá az első előzetes.

A történet Ray Cooney és John Chapman azonos című színdarabján alapul. Cooney írta többek között a Miniszter félrelép című bohózatot is, amelynek filmadaptációja a rendszerváltás óta eltelt csaknem 30 év legsikeresebb magyar filmje lett, Dobó Kata egyik leghíresebb alakításával.

A színésznő a Kölcsönlakáshoz a rendezői székbe ült át, a kamera másik oldalán pedig olyan színészek álltak, mint Oroszlán Szonja, Balla Eszter, Szabó Simon, Martinovics Dorina, Kiss Ramóna, Haumann Máté, Kopek Janka és Klem Viktor. Sőt, az előzetes rögtön Ganxsta Zolee szereplésével indít.

"Akármilyen nagy csomagot is vettem a nyakamba, mindig jól megoldottam, amit kellett, és remélem, ez most is így lesz. (...) Néha rá is csodálkozom magamra: olyan, mintha nem az első filmem lenne, mintha valami másik életemben már rendeztem volna" – mondta élete első rendezéséről Dobó Kata, amikor a film forgatásán jártunk.

A sztorit a hivatalos szinopszis így foglalja össze:

Az események egyik fő összekuszálója Henrik (Klem Viktor) a csapodár férjek mintapéldánya. Következő pásztoróráját a rendkívül vonzó escort lánnyal, Vénusszal (Kiss Ramóna) barátja és üzlettársa, Balázs (Haumann Máté) épp átalakítás alatt lévő otthonába szervezi. A hely azonban nemcsak neki jutott eszébe. Henrik felesége, Linda (Martinovics Dorina) is itt szeretné elcsábítani a jóképű jógaoktatóját (Fehér Tibor), hogy revansot vegyen hűtlenkedő férjén. A helyzetet bonyolítja, hogy a lakást felújító dizájner, Márió (Szabó Simon) szintén kölcsönvenné a kéglit, hogy a rajongójával (Kopek Janka) eltöltsön benne pár kellemes órát. Mindeközben a tulajdonos házaspár, Anikó (Balla Eszter) és Balázs próbálják menteni a menthetőt, minden téren. A híres írónő, a kutyamániás Szakács Petra (Oroszlán Szonja) felbukkanásával viszont tetőzik a pánik és minden a feje tetejére áll.

A film májusban és júniusban forgott, elsősorban a fóti MAFILM stúdióban, valamint néhány budapesti helyszínen. Dobó Kata mellett a technikai rendezői feladatokat Gulyás Buda látta el, az operatőr Seregi László (Utolsó blues, Hajnali láz), a forgatókönyvíró Buss Gábor Olivér (Üvegtigris trilógia) volt.

 A Kölcsönlakás 2019. február 14-én, Valentin-napon, kerül a magyar mozikba. A forgatásról itt írtunk, Dobó Katával előtte tavaly interjúztunk.

Ne maradjon le semmiről!