Shrek sem ússza meg a reboot-mániát

18
2018.11.07. 05:42

Az ember esze megáll: pár hete a 2003-ban indult A Karib-tenger kalózai-sorozat rebootjáról röppentek fel az első hírek, kedden pedig a Shrek-filmek, valamint az azokból ismert Csizmás Kandúr saját mozijának rebootját jelentették be.

Variety cikke szerint a Universal Pictures a Gru-filmek producerét, Chris Meledandrit bízta meg a feladattal, hogy frissítse fel az Index szerint megfáradt franchise-t, aki a lapnak elárulta, hogy egy dolgot biztosan nem szeretne megbolygatni: a szereplők szinkronhangjait.

Meledandri szerint a Shrek-filmek óriási népszerűsége nagyon sokat köszönhet a karakterek hangját adó színészeknek, például Mike Myersnek, Eddie Murphynek és Antonio Banderasnak, úgyhogy az új Shrek-filmekhez is össze szeretné hozni a bagázst.

Az első Shrek-filmet 2001-ben mutatták be, a második rész három évvel később érkezett a mozikba, majd újabb három évvel később jött a Harmadik Shrek, végül pedig a Shrek a vége, fuss el véle. Bár a Dreamworks sosem ismerte ezt el, a címszereplőt valószínűleg egy francia pankrátorról mintázták.

A latin-amerikai származású, eredetileg Antonio Banderas hangján megszólaló, Zorróval számos hasonlóságot mutató Csizmás Kandúr a második filmben bukkant fel először, majd 2011-ben önálló mozit kapott, kalandjaiból később anmációs sorozat is készült.

Szóval már a Z-generáció is rettenetesen öregnek érezheti magát.

(Borítókép: outnow.ch)

Ne maradjon le semmiről!