JAVÍTÁS: Morricone szerint Tarantino NEM kretén. De akkor mi?

2018.11.11. 08:25 Módosítva: 2018.11.11. 21:29

Ennio Morricone legendás olasz zeneszerző szerint Quentin Tarantino filmjei szemetek, a rendező pedig egy kretén, írja a Variety a német Playboyban megjelent interjúra hivatkozva. A cikk részletesen ismerteti a zeneszerző vádjait, amelyeket Morricone a sajtóhírek megjelenése után tagadott. Mielőtt elmerülnénk a maszatos részletekben, a tények: 

Morricone szerezte a 2016-os Aljas nyolcas zenéjét, de Tarantino már korábban is használt tőle a Kill Billben és a Django elszabadulban.

A kilencven éves Morricone - aki egyébként január 23-án Budapesten is fellép - a Playboy szerint olyanokat mondott a Ponyvaregény rendezőjéről , hogy nem is egy rendező igazából. "Teljesen kaotikus. Gondolkodás nélkül beszél, mindent az utolsó pillanatban csinál. Nincs ötlete sem." Morricone panaszkodott arra is, hogy Tarantino a semmiből hívta fel, hogy pár nappal későbbre szüksége lenne egy komplett filmzenére.

Ne maradjon le semmiről!

A zeneszerző szerint Tarantino "egy kretén. Csak másoktól lop, és azokat rakja össze újra. Nincs abban semmi eredeti. Ettől még nem lesz rendező." Morricone azt is elmondja az interjúban, hogy az olyan rendezők nyomába sem ér, mint John Huston, Alfred Hitchcok, vagy Billy Wilder.

Itt jön a csavar a történetben

A sajtóhírek megjelenése után a zeneszerző meglepő közleménnyel állt elő. Állításai mindenben megfelelnek a fentieknek, csak egy-egy nem szócskát kell minden mondat elé illesztenünk. Tehát Morricone szerint Tarantino nem kretén, nem tehetségtelen, nem kibírhatatlan fráter. Sőt, neki köszönheti, hogy megkapta az Oscart, aminek kapcsán már elmondta, hogy őt tartja korunk egyik legjobb rendezőjének.

Morricone a Playboy-interjúban egyébként elmondta a véleményét az Oscar-díj ceremóniájáról is, ahol 2016-ban megkapta a legjobb zeneszerzőnek járó szobrot, egyébként pont az Aljas nyolcasért. Többen azt sejtették, hogy érzelmileg kikészítette és meghatotta a díjátadó, de elmondta, hogy pont az ellentétéről volt szó, egyszerűen túl sokat kellett ülnie a gálán és a oda vezető repülőúton, és amikor boldognak látszott, akkor arra gondolt, hogy nemsokára mehet haza.

Nem fogják kitalálni: a zeneszerző szerint ilyesmit sem mondott, mert a véleménye éppen az, hogy milyen csodás rendezvény ez az Oscar.

Morricone jogi lépéseket tesz a Playboy ellen. Állítólag.