A Playboy kitart: Morricone lekreténezte Tarantinót

2018.11.13. 00:17

Tegnap a Facebookon cáfolta Ennio Morricone a híreket, miszerint kreténnek nevezte Quentin Tarantinot, a filmjeit szemétnek, meg hogy úgy összességében kiosztotta volna az akadémiával együtt. A maestro tagadja, hogy ilyen csúnyaságokat állított arról a rendezőről, akivel közösen dolgozott az Aljas nyolcas című westernen.

Ennio Morricone
Ennio Morricone
Fotó: Albert L. Ortega

Azonban most a pletykát belengető német Playboy is megszólalt, és a Variety cikke szerint ragaszkodnak a történetükhöz.

"Meglepetéssel hallottuk, hogy Ennio Morricone tagadja, hogy interjút adott a német Playboynak" – írják hétfői közleményükben. (Morricone a Facebook bejegyzésében azt egyébként nem tagadja, hogy interjút adott, csak azt, hogy negatív jelzőkkel illetve Tarantinot.)

"A beszélgetés Rómában zajlott le, 2018 június 30-án. Az interjúban a Semmel Concerts koncertszervező cégről volt szó, akik szintén jelen voltak, és az egész le volt egyeztetve a német Playboyjal."

A Playboy decemberi számának kérdezz-felelek rovatában egy Morricone-idézet van, amiben Tarantinot egy tehetségtelen alaknak nevezi, aki csak újra felhasznál régebbi anyagokat. A cikk német címe "Quentin Tarantino kann mich mal", avagy 

Quentin Tarantino kinyalhatja.

Giorgo Assuma, Morricone ügyvédje egyelőre nem szerette volna kommentálni a dolgot, és egy könyvbemutatón maga a mester is kerülte a témát, szóval csak reménykedhetünk benne, hogy valaha is fény derül az igazságra. Az eredeti Playboy-cikk amúgy egy darabig elérhetetlen volt a hétfői közlemény után, azonban azóta ismét online, az állítólagos Morrricone-idézetekkel.

Bárki bármit is gondol az ügyről, érdemes ízlelgetni a következő mondatot: "Der Mann ist ein Kretin." Valahogy az egészet még varázslatosabbá teszi, hogy a cikk németül jelent meg, ha valaha valaki hírét kelti, hogy lehülyéztem hírességeket, remélem németül fog történni.