A Playboy kitart: Morricone lekreténezte Tarantinót

2018.11.13. 00:17

Tegnap a Facebookon cáfolta Ennio Morricone a híreket, miszerint kreténnek nevezte Quentin Tarantinot, a filmjeit szemétnek, meg hogy úgy összességében kiosztotta volna az akadémiával együtt. A maestro tagadja, hogy ilyen csúnyaságokat állított arról a rendezőről, akivel közösen dolgozott az Aljas nyolcas című westernen.

Ennio Morricone
Ennio Morricone
Fotó: Albert L. Ortega

Azonban most a pletykát belengető német Playboy is megszólalt, és a Variety cikke szerint ragaszkodnak a történetükhöz.

"Meglepetéssel hallottuk, hogy Ennio Morricone tagadja, hogy interjút adott a német Playboynak" – írják hétfői közleményükben. (Morricone a Facebook bejegyzésében azt egyébként nem tagadja, hogy interjút adott, csak azt, hogy negatív jelzőkkel illetve Tarantinot.)

"A beszélgetés Rómában zajlott le, 2018 június 30-án. Az interjúban a Semmel Concerts koncertszervező cégről volt szó, akik szintén jelen voltak, és az egész le volt egyeztetve a német Playboyjal."

A Playboy decemberi számának kérdezz-felelek rovatában egy Morricone-idézet van, amiben Tarantinot egy tehetségtelen alaknak nevezi, aki csak újra felhasznál régebbi anyagokat. A cikk német címe "Quentin Tarantino kann mich mal", avagy 

Quentin Tarantino kinyalhatja.

Giorgo Assuma, Morricone ügyvédje egyelőre nem szerette volna kommentálni a dolgot, és egy könyvbemutatón maga a mester is kerülte a témát, szóval csak reménykedhetünk benne, hogy valaha is fény derül az igazságra. Az eredeti Playboy-cikk amúgy egy darabig elérhetetlen volt a hétfői közlemény után, azonban azóta ismét online, az állítólagos Morrricone-idézetekkel.

Bárki bármit is gondol az ügyről, érdemes ízlelgetni a következő mondatot: "Der Mann ist ein Kretin." Valahogy az egészet még varázslatosabbá teszi, hogy a cikk németül jelent meg, ha valaha valaki hírét kelti, hogy lehülyéztem hírességeket, remélem németül fog történni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?