Playboy: Rosszul idéztük, Morricone nem tartja kreténnek Tarantinót

2018.11.13. 19:37

Pár nap után úgy tűnik, lezárul a német Playboy magazin és Ennio Morricone közleménycsatája, miután az újság beismerte, hogy tévedett, rosszul idézte a zeneszerzőt, írja a Hollywood Reporter.

A dolog azzal kezdődött, hogy a világsajtót bejárta, hogy Ennio Morricone tehetségtelennek tartja Quentin Tarantino rendezőt.

Ezután Morricone vasárnap (a saját, 90. születésnapján) a Facebookon közzétett bejegyzésében tagadta a híreket. Azt állította, hogy ő nem nevezte az interjú alatt kreténnek Quentin Tarantinot, és a filmjeit sem tartja szemétnek. A zeneszerző visszautasította, amit a német Playboy a szájába adott a "Quentin Tarantino kinyalhatja" című cikkben. Morricone egyébként Oscar-díjat kapott a Tarantino rendezésében elkészült Aljas nyolcas című westernfilm zenéjéért.

Az interjút készítő német Playboy magazin hétfőn még kitartott az igaza mellett, ragaszkodott ahhoz, hogy Morricone-t pontosan idézték.

"Meglepetéssel hallottuk, hogy Ennio Morricone tagadja, hogy interjút adott a német Playboynak" – írták a közleményükben. (Annak ellenére, hogy ezt a zeneszerző sosem tagadta, csak azt, hogy negatív jelzőkkel illette Quentin Tartantino munkásságát.)

Ehhez képest kedden közölték, tévedtek, amikor azt állították, hogy nem tévedtek.

"Sajnálattal tudatjuk, hogy az interjú alatt elhangzott szavakat pontatlanul jegyeztük le" – írta a legújabb közleményében a lap. Ez egyébként meglehetősen óvatos megfogalmazása annak, hogy az ellenkezőjét írták annak, amit a rendező mondott, és erre a hamisításra húzták fel az egész Morricone-interjút.

A Playboy elnézést kért, a hibáért állításuk szerint egy nekik külsősként bedolgozó újságíró felelős, akivel korábban semmilyen problémájuk nem volt. Ezért nem gondolták most sem, hogy ne lehetne megbízni abban, amit a Morriconéval készített interjújából lejegyzett. A lap jogi lépéseket tesz az ügyben, de hogy ez pontosan mit jelent, azt nem közölték.