Dögös pankrátorcsajról forgatott életrajzi filmet Dwayne Johnson

2018.11.16. 14:08

A sportfilmek egyik alfaja az életrajzi alapú, valóságra felhúzott sztoriból építkező, amiben sajnos igazán nagyot, érdekeset csak akkor lehet gurítani, ha a végén a hős nem lövi be a helyzetet, nem veri agyon az ellent, és nem kerül be a kezdőcsapatba. Mert ha happy end a vége, akkor a filmed pont olyan, mint az összes ilyen sportfilm, és csak az mentheti meg, ha a színészek jól eladják - lásd még az Eddie a sas című remek kis angol filmet pár évvel ezelőttről a tök idétlen síugróról, akinek a történetét a Calgary téli olimpia óta mindenki kívülről fújta.

A Fighting with My Family egy Paige művésznéven ismert WWE-pankrátorcsajról szól, és már az előzetesből nyilvánvaló, hogy ez az a film, amiben minden úgy történik, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Saraya Paige Bevis (Florence Pugh) pankrátornak született egy proli  pankrátorcsaládba, amiben a nagy áttörést a bátyjától Zaktől várta (Jack Lowden) a fater (Nick Frost) és a muter is (Lena Headey), de mégsem a srác, hanem a csaj futott be és lett ismert szórakoztatóipar szakmunkás.

A karrierjét Dwayne Johnson egyengette, ő saját magát alakítja a filmben, illetve az edzője, akit meg Vince Vaughnra bíztak. A forgatókönyvet Stephen Merchant írta, aki egyben rendezi is a filmet, és eleinte A Szikla csak nagyon kis szerepet kapott volna benne, de megjött a kedve, és az előzetesben is minden harmadik bevágott jelenetben ott vigyorog.

Az igazi Paige.
Az igazi Paige.

Paige amit lehetett, elért ebben a sportban - és most nagyon jóindulatúak voltunk - a WWE kétszeres női bajnoka volt, és nyert még pár, nekem tök semmitmondó címet. 2012-ben készült róla egy dokumentumfilm, majd szerepelt pár realityben és animációs filmeket is szinkronizált. A filmet itthon nemigen mutatják be az amerikai premier tavasszal lesz. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!