Már kormánybarát üzenetet posztol a korábban fogvatartott kínai filmsztár

2018.11.19. 18:50

Bocsánatkérése óta először posztolt közösségi oldalára Fan Bingbing, kínai színésznő, aki idén nyáron tűnt el, majd októberben került elő, miután valószínűleg a kínai rendőrség tartotta fogva.

Bingbing nem saját bejegyzést írt, hanem a Kommunista Ifjúsági Liga (The Communist Youth League of China) egyik bejegyzését osztotta meg a több, mint 60 millió követőjével, a kínai közösségi oldalon a Weibón. Ez a poszt a Bloomberg beszámolója alapján egy olyan kínai térképet ábrázolt, amin az országhoz tartozik Tajvan és a Dél-kínai-tenger jelentős része is. A szövegben pedig az olvasható, hogy "Kína egy inchet sem veszíthet." 

A Bloomberg szerint a poszt összefüggésben lehet azzal, hogy szombaton, a legnagyobb kínai filmes díjátadón egy tajvani rendező felhívta a sziget függetlenségére és a kínai törekvésekre a figyelmet. 

Bingbinget korábban adócsalással vádolták és végül 884 millió jüanos büntetést kellett visszafizetnie, ami háromszor annyi, mint amit a Forbes számításai szerint 2017-ben keresett. Az eddigi két közösségi médiában megosztott üzenete alapján a kínai állam a büntetés után is hatással tud lenni a színésznő közösségi médiás aktivitásaira.

Ne maradjon le semmiről!