Ez az igazi magyar börtönvalóság

2018.11.20. 11:16

Először készített rövidfilmet a rácsok mögötti világról és annak drámáiról a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Az alkotók szerint Az igazság védelmében című alkotás célja, hogy valósághűen mutassa be a börtönéletet, méghozzá a fogvatartottak szemszögéből.

A film két főszereplője a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai, a történetet pedig valós események ihlették. Az új magyar börtönfilmhez előzetes is készült, ami alapján kihagyhatatlan darabnak ígérkezik, nekem a betűtípus a kedvencem:

A BvOP nagyot álmodott akkor, amikor egy olyan produkció elkészítésére vállalkozott, amely filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait. A saját gyártású, a büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába. A történetben olyan valós események lettek feldolgozva, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak

– írja a BvOP a keddi közleményében.

Ne maradjon le semmiről!