300 millióból forgatja első filmjét Krasznahorkai Balázs

2018.11.22. 13:58

A Filmszakmai Döntőbizottság 289 millió forint támogatást szavazott meg Krasznahorkai Balázs A völgy címmel készülő első mozifilmje gyártására, írja a filmalap. "A völgy egy apa-fiú történet, egy magashegyi tájakon játszódó, jelenbéli ballada. Egy erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik tizenöt éve nem látott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz" - írják a film sztorijáról. 

Krasznahorkai Balázs az SZFE-n diplomázott, több rövidfilmet készített és ő rendezte az erdélyi magyar özvegyasszonyok sorsát megmutató Omori asszonyok című dokumentumfilmet is. A völgy operatőre Réder György, producerei Reich Péter és Szántó Gábor. A forgatás a tervek szerint 2019 tavaszán kezdődik erdélyi és magyarországi helyszíneken. A forgatókönyvet a rendező Lovas Balázzsal és Lengyel Balázzsal közösen írta.

Krasznahorkai Balázs rendezőasszisztensként dolgozott az Oscar-díjas Saul fiában, ő felelt többek között a statiszták irányításáért.  

Ne maradjon le semmiről!