Gerald Butler végre nem akarja megmenteni a világot

2018.11.23. 12:37

Butler az utóbbi pár évben olyan rémes filmekhez adta a nevét, mint az Egyiptom istenei, a Londos ostroma vagy éppen a Geostorm, de ez tényleg csak a jéghegy csúcsa. Valamiért teljesen úgy tűnt, mintha Nic Cage nyomába eredt volna, és minden, jövedelmezőnek tűnő szart elvállalt, pedig jóval több van benne, ahogy azt a Spílerben vagy a Törvénytisztelő polgárban megmutatta. A jövőre érkező, The Vanishing című thrillerje megint olyan filmnek tűnik, amiben szívesen megnézzük:

A Peter Mullan (legutóbb a Westworldben láthattuk) és Butler főszereplésével, Skóciában forgatott film egy valós történetet dolgoz fel: az 1900-as évek elején a Skócia északnyugati partjainál fekvő Flannan-szigetek egyikén, az Eilean Mor nevűn éppen leváltották volna a világítótorony legénységét, de csak hűlt helyüket találták, ami azért furcsa, mert a sziget nem túl nagy, azon más ember nincs, birka viszont annál több.

A film ezt a titokzatos eseményt boncolgatja, viszont a magyarázat már korántsem olyan természetfeletti, mint a korabeli lapoké. Az amerikai mozik januárban, a britek márciusba hozzák majd, a fesztiválokat már idén megjárta, különösebb érdeklődés nem mutatkozik iránta, pedig az előzetese alapján Butler 15 éve nem forgatott ilyen jó filmet.