Borbély Alexandra sztárok oldalán játszik vad csábítót

2018.11.27. 05:05

Borbély Alexandra karrierje alapvetően megváltozott, mikor 2017 végén megkapta az Európai Filmdíj berlini díjátadóján a legjobb színésznőnek járó díjatTestről és lélekről című filmben nyújtott alakításért. Azóta már tudjuk, hogy szerepelni fog a Spirál című filmben, de ezenkívül is több filmhez szerződtették már, az egyiknek, a nemzetközi koprodukcióban készülő Üvegszobának pedig már az előzetese is megérkezett.

A filmben Borbély Alexandra Katát, egy Bécsben élő, gyermekét egyedül nevelő anyukát alakít, aki a film helyszínét szolgáltató villában lesz bébiszitter, később pedig megtetszik a ház urának, ami újabb bonyodalmakat indít el. A filmben olyan európai sztárok mellett játszik Borbély, mint a Trónok harcából ismerős Carice van Houten vagy az ezernyi nagydíjat elnyert A négyzet egyik főszereplője, a dán Claes Bang, aki Borbély Alexandrával együtt vehette át az Európai Filmdíjat, ő a legjobb férfi alakításért. 

Simon Mawer regényének adaptációját Julius Ševčík rendezte.

Borbély Alexandra néhány nappal ezelőtt interjút adott az Új Szó nevű lapnak, amiben elmesélte, hogy Rudolf Biermann, a film producere lányának a javaslatára választották őt Kata szerepére, nem sokkal azután, hogy megkapta az Európai Filmdíjat. Ezenkívül a forgatásról is mesélt, ami amerikai stílusban zajlott, vagyis a színészeknek csak akkor kellett ott lenniük, ha őket vette a kamera, így mikor egy flörtjelenetet vettek fel, Borbély a rendező tenyerébe nézett, mert úgy mutogatta, hogy mikor hol van a partnere.

Az üvegszobát a tervek szerint 2019 tavaszán mutatják be, a hazai mozis forgalmazásról nincsenek információink.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?