Borbély Alexandra sztárok oldalán játszik vad csábítót

2018.11.27. 05:05

Borbély Alexandra karrierje alapvetően megváltozott, mikor 2017 végén megkapta az Európai Filmdíj berlini díjátadóján a legjobb színésznőnek járó díjatTestről és lélekről című filmben nyújtott alakításért. Azóta már tudjuk, hogy szerepelni fog a Spirál című filmben, de ezenkívül is több filmhez szerződtették már, az egyiknek, a nemzetközi koprodukcióban készülő Üvegszobának pedig már az előzetese is megérkezett.

A filmben Borbély Alexandra Katát, egy Bécsben élő, gyermekét egyedül nevelő anyukát alakít, aki a film helyszínét szolgáltató villában lesz bébiszitter, később pedig megtetszik a ház urának, ami újabb bonyodalmakat indít el. A filmben olyan európai sztárok mellett játszik Borbély, mint a Trónok harcából ismerős Carice van Houten vagy az ezernyi nagydíjat elnyert A négyzet egyik főszereplője, a dán Claes Bang, aki Borbély Alexandrával együtt vehette át az Európai Filmdíjat, ő a legjobb férfi alakításért. 

Simon Mawer regényének adaptációját Julius Ševčík rendezte.

Borbély Alexandra néhány nappal ezelőtt interjút adott az Új Szó nevű lapnak, amiben elmesélte, hogy Rudolf Biermann, a film producere lányának a javaslatára választották őt Kata szerepére, nem sokkal azután, hogy megkapta az Európai Filmdíjat. Ezenkívül a forgatásról is mesélt, ami amerikai stílusban zajlott, vagyis a színészeknek csak akkor kellett ott lenniük, ha őket vette a kamera, így mikor egy flörtjelenetet vettek fel, Borbély a rendező tenyerébe nézett, mert úgy mutogatta, hogy mikor hol van a partnere.

Az üvegszobát a tervek szerint 2019 tavaszán mutatják be, a hazai mozis forgalmazásról nincsenek információink.

Ne maradjon le semmiről!