Ezzel a filmmel válaszolt volna a Disney Harry Potterre

2018.11.27. 13:05

"A Disney is Harry Pottert akar magának" – írtuk még 2013-ban, amikor kiderült, hogy a Disney filmet akar készíteni Eoin Colfer ír író Artemis Fowlról szóló regénysorozatából. Valójában azonban már akkor felmerült, hogy film szülessen a könyvsorozat első darabjából, amikor a 2001-es első kötet, a Tündérekkel életre-halálra a boltokba került. Közel húsz évvel később tényleg lesz Artemis Fowl-film, be is futott hozzá az első előzetes.

Bár az internet talán még mindig Az oroszlánkirály remake-jének előzetesén pörög, a Disney simán kihozta az Artemis Fowl-film előzetesét. A film Eoin Colfer regénysorozatának első darabján alapul, és az a Sir Kenneth Branagh jegyzi, aki többek között az első Thor-film, az V. Henrik, a Hamlet, valamint a tavalyi Gyilkosság az Orient expresszen rendezője is.

A film (és az első könyv) egy több évszázados hagyományokkal rendelkező bűnöződinasztia legifjabb tagjaként mutatja be a 12 éves Artemis Fowlt, aki elrabol egy tündért, hogy aztán váltságdíjat követeljen érte, majd persze beindul a kalamajka. A forgatókönyvet egyébként annak idején arra a Michael Goldenbergre bízták, aki a Harry Potter és a Főnix rendje című Potter-regényt adaptálta.

Az Artemis Fowl jövő augusztusban kerül majd az amerikai mozikba, magyar bemutatóról még nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?