Natalie Portman depressziós popsztár lett

2018.11.29. 12:04

A jövő évi Oscar Natalie Portman és Lady Gaga nagy harcát hozhatja a legjobb női főszereplő kategóriájában. Ráadásul mindketten zenés filmekben játszanak, mindketten popsztárokat alakítanak csak Lady Gaga a Csillag születikben, Natalie Portman pedig a Vox Lux című filmben. A Vox Lux most kapott új előzetest, amiből kiderül, hogy a több évtizedet felölelő sztoriban, akárcsak a Csillag születikben, legalább annyi tragédia és szomorúság van, mint amennyi csillogás.

A film 1999-ben kezdődik és két lánytestvér, Eleanor (Stacy Martin) és Celeste (Raffey Cassidy) sztorija, akik miután túlélnek egy iskolai lövöldözést, megpróbálják a művészet segítségével feldolgozni a történteket. A daluk sikeres lesz, de csak egyikükből, Celeste-ből lesz sztár, amit annak köszönhet, hogy talál magának egy rámenős menedzsert (Jude Law). Eltelik majdnem húsz év, és a 31 éves Celeste, akit ebben a részben már Natalie Portman játszik, még mindig híres. De már túl van a legsikeresebb korszakán, van egy lánya is, akit szintén Raffey Cassidy alakít. Ekkor derül ki, hogy a súlyos érzelmi problémákkal küzdő Celeste-et újabb erőszakos esemény fenyegeti.

Bár a film megosztotta a kritikusokat a Velencei Filmfesztiválon, Portman alakítását mindenki kiemelte. A Vox Lux magyarországi premierjéről egyelőre nem tudunk. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?