Eléggé kiszúrtak az eredeti Oroszlánkirály írójával

2018.12.05. 05:00

Linda Woolverton, egy csomó klasszikus Disney-rajzfilm – Az oroszlánkirály, A szépség és a szörnyeteg – és több új film – a 2010-es Alice Csodaországban és a Demóna – írója a Hollywood Reporternek mesélt arról, hogyan is maradt ki a két legendás meséjének remake-jéből, és mit is gondol erről az egészről.

lion-king-crying

Nem voltam igazán lenyűgözve A szépség és a szörnyeteg remake-jétől, mert nem gondolom, hogy igazán hű lett volna a mese saját mitológiájához. És nem vagyok túl boldog, hogy nem vehettem részt benne. Ki lenne az?"

Ezt nyilatkozta a Hollywood Reporter podcastjében Woolverton. 

A műsorból az is kiderült, hogy az írónő nem jött ki túl jól a disney-s szerződéseiből. Ugyanis, mivel A szépség és a szörnyeteg teljesen animált volt, nem lehetett a mindenható hollywoodi író szakszervezet, a Writers Guild of America tagja, egészen 1993-ig, az Úton hazafelé megírásáig. Így pedig nem is kapott jogdíjakat a filmjei után, és ahhoz sem volt joga, hogy beleszóljon, mi lesz a sorsa ezeknek a régi forgatókönyveinek. Például készítenek-e belőlük huszonöt évvel később élő szereplős remake-et, és ha igen, hogyan.

A Hollywoodban szokatlanul szókimondónak számító nyilatkozat után Woolverton a most készülő, számítógéppel maximálisan valósághűvé animált Oroszlánkirályról már csak annyit mondott:

Nem tudom, milyen lesz.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?