Eléggé kiszúrtak az eredeti Oroszlánkirály írójával

2018.12.05. 05:00

Linda Woolverton, egy csomó klasszikus Disney-rajzfilm – Az oroszlánkirály, A szépség és a szörnyeteg – és több új film – a 2010-es Alice Csodaországban és a Demóna – írója a Hollywood Reporternek mesélt arról, hogyan is maradt ki a két legendás meséjének remake-jéből, és mit is gondol erről az egészről.

lion-king-crying

Nem voltam igazán lenyűgözve A szépség és a szörnyeteg remake-jétől, mert nem gondolom, hogy igazán hű lett volna a mese saját mitológiájához. És nem vagyok túl boldog, hogy nem vehettem részt benne. Ki lenne az?"

Ezt nyilatkozta a Hollywood Reporter podcastjében Woolverton. 

A műsorból az is kiderült, hogy az írónő nem jött ki túl jól a disney-s szerződéseiből. Ugyanis, mivel A szépség és a szörnyeteg teljesen animált volt, nem lehetett a mindenható hollywoodi író szakszervezet, a Writers Guild of America tagja, egészen 1993-ig, az Úton hazafelé megírásáig. Így pedig nem is kapott jogdíjakat a filmjei után, és ahhoz sem volt joga, hogy beleszóljon, mi lesz a sorsa ezeknek a régi forgatókönyveinek. Például készítenek-e belőlük huszonöt évvel később élő szereplős remake-et, és ha igen, hogyan.

A Hollywoodban szokatlanul szókimondónak számító nyilatkozat után Woolverton a most készülő, számítógéppel maximálisan valósághűvé animált Oroszlánkirályról már csak annyit mondott:

Nem tudom, milyen lesz.

Ne maradjon le semmiről!