Sokan voltak kíváncsiak arra, hogyan hazudik a magyar

2018.12.10. 14:55

Összesen 36 840 nézőt hozott vasárnap estig a BÚÉK című magyar film - ami egyébként a Teljesen idegenek című olasz remake-je -, ami önmagában elég bitang teljesítmény lenne, ha éppen nem durrantott volna be 95 127 nézővel a magyar mozikban A grincs című animációs film is. A Filmforgalmazók Egyesületének adatai.

Jelenet a BÚÉK című magyar filmből.
Jelenet a BÚÉK című magyar filmből.

A BÚÉK nézőszáma elmarad az olyan egyértelmű blockbusterektől, mint a Valami Amerika 3. (116 ezer néző első hétvégén) vagy a Kincsem (72 ezer néző), de más magyar filmekhez képes kiemelkedő: az X - A rendszerből törölve nagyjából ennyi nézőt hozott összesen, mint a magyar remake az első pár nap alatt.

A Bohém rapszódiát pedig lassan félmillió magyar néző látta, a bemutató 6. hetén tart 476 650 nézőnél, a hétvégi 25 543 nézőjével a magyar nézettségi toplista harmadik helyére fért fel. A negyedik helyen a Harry Potter-univerzumból leforgácsolt Legendás állatok - Grindelwald bűntettei áll a hétvégi 21 996 nézővel. Új belépő a Robin Hood, aminek a hétvégi 20 948 nézője az ötödik helyre volt elég, illetve szintén új a Mara - Amikor lehunyod a szemed című horror, ami 5581 nézőt hozott, de ez is a hétvégi nyolcadik helyre elég volt.

Az Egyesült Államokban nem sok vizet zavartak az új bemutatók (érdekesség: a héten megint mozikba vitt Schindler listája a hétvégi nézettségi lista 14. helyére került), ott a Ralph lezúzza az internetet című animációs film vezetett 16 millió dolláros bevétellel, mögötte a nálunk is taroló A grincs 15 millióval, a harmadik helyen pedig a Creed - Apolló fia folytatása, a Rocky-saga legújabb tagja, a Creed II. 10 milliós bevétellel. Az ottani listán sincsenek igazi meglepetések, a Legendás állatok, a Bohém rapszódia, és a Csillag születik is ott tanyázik az top 10-ben, a Box Office Mojo adatai szerint.

Ne maradjon le semmiről!