gi

Úgy vigyáznak a Star Wars forgatókönyvére, hogy a CIA is megirigyelné

2018.12.12. 09:11

A Luke Skywalkert játszó Mark Hamill egy interjúban beszélt arról, miért fájdul bele a feje abba, ahogyan ma kezelik a Star Wars forgatókönyveit. Pedig régen még a barátai haverjai is elolvashatták a könyveket, az sem érdekelt senkit.

mark-hamill-has-a-sexy-theory-about-luke-skywalker-returning-to-

Az Entertainment Weekly készített interjút Hamill-lel, nem a Star Wars kapcsán, de azért az újságíró ilyenkor nyilván megpróbál feltenni egy kérdést a következő részről, hátha valami csoda történik, és mégiscsak ő lesz az, aki leszállítja az első, exkluzív értesülést a 9. epizódról. Ez természetesen most sem történt meg, de Hamill legalább abba beavatta az olvasókat, hogy miért nem.

Tudod, hogy megy ez manapság, amikor mindenkinek titoktartási szerződéseket kell aláírnia. Emlékszem, amikor az első Star Wars-forgatókönyvet olvastam, azt gondoltam, ez a leghülyébb cucc, amit valaha láttam, úgyhogy odaadtam egy barátomnak, hogy olvassa el ő is, és megkérdeztem, ő mit gondol. Azt mondta, nagyon durva, őrület, odaadhatom Meredithnek is? Persze, nyugodtan! És végigjárta az összes barátomat. Akkoriban ez persze senkit nem érdekelt. Manapság viszont olyan, mintha valami szupertitkos kormányzati szervezetnek dolgoznék, mintha a CIA munkatársa lennék. Még a forgatókönyv utólagos változtatásait is ezen a sötétvörös papíron küldik át neked, hogy belefájdul a fejed, amíg elolvasod."

Rádásul, teszi hozzá a Slashfilm, a piros papíron fekete betűknek ma már nincs is túl sok értelme. Ennek ugyanis az a lényege, hogy gyakorlatilag lehetetlen lefénymásolni, mert úgy a háttér és a betűk is feketék lesznek. Mintha ma bárkinek is eszébe jutna még forgatókönyveket fénymásolni a zsebből előkapott mobillal való fényképezés vagy a szkennelés helyett.

De nem ez az egyetlen óvintézkedés, amit a Disney foganatosít a titoktartás érdekében:

A forgatókönyv módosításaival együtt elröptetnek hozzád valakit a cégtől. Eljönnek hozzám, átadják a szöveget, aztán megvárják, amíg elolvasom és visszaadom nekik. De persze olvassak csak nyugodtan! Akár másnapig is magamnál tarthatom."

A következő Star Wars-film, a 9. epizód csak 2019. december 20-án érkezik a mozikba, miután a Solo-előzményfilm relatív bukása után a stúdióban rájöttek, talán kicsit túl sok évente egy-egy új filmmel kijönni, és miután hivatalosan is lefújták az amúgy hivatalosan be sem jelentett Boba Fett-filmet.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Lakáshitel