Sandra Bullockkal talán a legrosszabb is megtörténik

2018.12.13. 05:06

Fura időket élünk: egy Oscar-jelölt forgatókönyvíró által írt, egy Emmy-díjas rendező által rendezett szuperprodukciót, amelynek az Oscar-díjas Sandra Bullock és a kétszeres Oscar-jelölt John Malkovich a főszereplői, be se mutatnak a mozikban. A Madarak a dobozban című természetfeletti sci-fi/horror így viszont pár hét múlva már elérhető is lesz a Netflixen.

birdbox

Eric Heisserer, az Érkezés vagy az Órák forgatókönyvírója megint egy elég izgalmasnak tűnő regényt adaptált: a Madarak a dobozban (Bird Box) története szerint valamilyen természetfeletti erő tizedeli a lakosságot, és senkinek fogalma sincs, hogy egyáltalán miről van szó. Csak egy biztos: aki meglátja, meghal.

Így a főszerepet játszó Sandra Bullock hiába kezdett éppen új életet, máris minden felborul, és menekülnie kell két gyerekével (hogy a férjével mi lesz, az nem derül ki sem a trailerből, sem a sztorileírásból, de én elég nagy összegben fogadnék arra, hogy semmi jó). Ráadásul az ismert körülmények miatt a kétnapos utat egy talán menedéket jelentő helyig mindvégig bekötött szemmel kell megtenniük.

A filmet az Éjszakai szolgálat című sorozat rendezőjeként Emmy-díjas dán Susanne Bier rendezte. Bier korábban több, hatalmas sikerű dán filmet rendezett, köztük a Testvéred feleségét... címűt, amelyet aztán Hollywoodban is újra leforgattak, Jake Gyllenhaallal, Natalie Portmannel és Tobey Maguire-rel. Bier 2014-ben nagyott bukott aztán a saját hollywoodi bemutatkozásával, a Serena című Bradley Cooper - Jennifer Lawrence-filmmel, de aztán a sorozat mindent helyrehozott.

A Madarak a dobozban december 21-étől érhető el a Netflixen.

Ne maradjon le semmiről!