Újabb szál bonyolítja tovább Woody Allen hektikus szerelmi életét

2018.12.17. 19:48

Woody Allen karrierjét jó ideje lengi már körül az a vád, hogy hétéves korában zaklatta nevelt lányát Dylan Farrow-t, amit ugyan a bíróság szerint nem követett el, de a most 32 éves nő a mai napig kitart amellett, hogy megtörtént a dolog.

Az ügy végére a jelek szerin nagyjából sosem kerül majd pont, de most felerősödhetnek a kritikus hangok, egy korábbi modell ugyanis előállt egy sztorival, ami szerint 1976-ban még kiskorúként titokban összejött az akkor 41 éves rendezővel – írja a Vulture.

Az akkor 16 éves Christina Engelhardt elmondása szerint New Yorkban találkozott Allennel, és megadta neki a telefonszámát is, ebből pedig egy nyolc évig tartó affér bontakozott ki. A nő azt állítja, hamar meghaladták a puszta érzelmeket, és ugyan a rendező nem kérdezte meg tőle, hogy hány éves, azt elmondta neki, hogy még középiskolába jár. New Yorkban egyébként 17 éves kortól számít legálisnak egy kapcsolat, de Allen ezt állítólag eltitkolta az ismerősei elől.

Azért döntöttem úgy, hogy megosztom a történetemet, mert azt reméltem, hogy meg tudok mutatni egy másik nézőpontot. Nem támadni akarom Woodyt, nem kívánom a bukását, hiszen engem ez a kapcsolat tett azzá, aki vagyok, és ezt nem is bántam meg.

– mondta a nő, aki kiadatlan kéziratokban írta le a történeteit. 

Mint kiderült, a rendező egy évvel a kapcsolat kezdete után más nőket is bevont kettejük légyottjaiba, három évvel később pedig bemutatta neki barátnőjét, Mia Farrow-t is. Mint mondta, teljesen sokkolta a dolog, később pedig rá is ébredt, hogy a rendező kihasználta őt.

Azt is hozzátette, Farrow-t nagyon sajnálta, mikor hosszú idő után először szólalt meg Soon-Yi Previn, Woody Allen felesége kettejük kapcsolatáról, ami elég meglepő meglepő fordulat volt, hiszen utoljára 1992-ben beszélt ilyesmiről. Engelhardt szerint a nő teljes földbetiprása volt az, hogy Allen a különböző afférok után nevelt lánya képében azt is elvette Farrow-tól, ami tényleg az övé volt.

A volt modell ugyanakkor nem kommentálta Dylan Farrow zaklatásra vonatkozó állításait.