Az oroszlánbébik márpedig felnőnek

Z5D5465 Copyright Coert Wiechers - Galatee Films-Outside Films (
2018.12.19. 12:37

Egy valódi oroszlán és egy oroszlánsuttogó közreműködésével forgott Gilles de Maistre jövőre mozikba kerülő, Mia és a fehér oroszlán című családi filmje, amelynek magyar nyelvű előzetese az Indexen látható először.

A történet egy londoni lányról (Miáról) szól, aki a szüleivel egy afrikai oroszlánfarmon kezd új életet, amiért finoman szólva sincs igazán oda, de amikor megszületik Charlie, a fehér oroszlán, újra boldognak érzi magát, igazi barátok lesznek.

Az oroszlánbébi azonban egyre nagyobb lesz, Mia apjának pedig tervei vannak vele, méghozzá olyanok, amelyek a lányának nagyon nem tetszenek. Mia és Charlie ezért nekivág a dél-afrikai szavannának, hogy olyan helyet találjanak, ahol egy oroszlán szabadon élheti az életét.

Mia és a fehér oroszlán előzetes

A filmet három éven keresztül forgatták, így az alkotók mindkét főszereplő felcseperedését végigkövethették. A forgatás során hat oroszlán nőtt fel együtt, köztük a Charlie-t alakító Thor, rajta kívül volt még egy hím és négy nőstény.

A forgatást, illetve az emberek és oroszlánok közötti interakciókat Kevin Richardson, az Oroszlánsuttogó néven ismert szakértő felügyelte, ő gondoskodott róla, hogy mindkét fél biztonságban legyen.

A forgatás után a hat oroszlán együtt maradt, Kevin Richardson birtokában élhetnek tovább. A film április 18-án kerül a magyar mozikba.

Ne maradjon le semmiről!