Ezen a filmen parázzuk szét az agyunkat 2019-ben

2018.12.26. 11:16

"A legrosszabb ellenségünk saját magunk vagyunk" – foglalta össze új filmjének sztoriját egyetlen mondatban Jordan Peele, a Tűnj el! rendezője. A Mi (Us) című filmhez karácsonyra befutott az első előzetes.

A Tűnj el! minimális pénzből készült rétegfilmből igazi kasszasikerré robbant, az év meglepetésfilmjének nevezte az Index is. Négy Oscarra jelölték a legfontosabb kategóriákban, amelyek közül végül a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó aranyszobrocskát kapta meg.

"A Tűnj el! egyszerre thriller, vérben tocsogó horror és a rasszizmus természetéről szóló szatíra. Nem egy soha nem látott remekmű, csak egy jó arányérzékkel összerakott, több szinten működő, okos film" – írtuk a filmről szóló kritikánkban.

Peele új filmjében a 12 év rabszolgaságért Oscar-díjjal jutalmazott Lupita Nyong'o, valamint a Fekete Párducban szintén feltűnt Winston Duke a filmbeli gyerekeik (Shahadi Wright-Joseph és Evan Alex) oldalán saját hasonmásaikkal néznek majd farkasszemet, és az előzetes alapján a találkozás nem sok jót tartogat nekik.

A Mi 2019. március 14-én kerül majd a magyar mozikba, itt írtunk róla részletesebben.

Ne maradjon le semmiről!