A Netflix szerint egy csomó baleset történik Sandra Bullock filmje miatt

2019.01.03. 09:44

A Netflix kénytelen volt közleményben figyelmeztetni a nézőket, hogy ne folytassák a Madarak a dobozban című, nemrég megjelent filmjük kapcsán kialakult #BirdBoxChallenge-t, vagyis ne csináljanak balesetveszélyes hülyeségeket bekötött szemmel. A Sandra Bullock főszereplésével készült filmben ugyanis valamilyen természetfeletti erő tizedeli a lakosságot, fogalmuk sincs, hogy mi lehet, és hogyan küzdhetnének ellene. Csak az a biztos, hogy aki meglátja, meghal. Így a két gyerekkel menekülő főszereplő kénytelen bekötött szemmel megtenni egy kétnapos utat egy talán menedéket jelentő helyig. Mivel mind a nő, mind a gyerekek szeme be van kötve, mindent vakon kell csinálniuk.

Ez a helyzet állítólag arra késztetett egy csomó embert, hogy bekötött szemmel mászkáljanak forgalmas utcákon, vakon liftezzenek, mozgólépcsőzzenek és így tovább. Aztán az egészet #BirdBoxChallenge hashtaggel kitegyék a netre. A dologból természetesen egy csomó baleset lett, az egyik New York-i videón például a delikvens nem vesz észre egy aluljárólépcsőt, és a mélybe zuhan. A legszomorúbbak egyértelműen azok a videók, amiken a szülők a gyerekeiket is bevonják, így láthatjuk, ahogy egy két év körül totyogót az apja bekötött szemmel a falnak vezet.

A Netflix közleményében azt írja, hogy maguk is alig hiszik, hogy ezt kell kérniük, de senki ne okozzon magának sérülést a #BirdBoxChallenge miatt. Azt írják, hogy fogalmuk sincs hogy kezdődött ez az egész, értékelik a film iránti lelkesedést, de senki ne kerüljön kórházba egy ilyen mém miatt. 

A Madarak a dobozbant egyébként  Eric Heisserer, az Érkezés és az Órák forgatókönyvírója adaptálta filmre, és  az Éjszakai szolgálat című sorozat rendezéséért Emmy-díjat nyert dán Susanne Bier rendezte.  A Netflix korábbi közlése szerint kiemelkedően sikeres lett. 

Ne maradjon le semmiről!