Jay és Néma Bob újra visszatérnek

Jason-Mewes-and-Kevin-Smith-as-Jay-and-Silent-Bob
2019.01.03. 08:58

A Kevin Smith-filmekből ismert két haver, Jay és Néma Bob tényleg visszatérnek a moziba, erősítette meg a rendező. Először 2017 nyarán lehetett hallani arról, hogy Jay and Silent Bob Reboot munkacímmel új film készül velük. Az akkori hírek arról szóltak, hogy a filmben Jay és Néma Bob Hollywoodba mennek, hogy megakadályozzák a két róluk mintázott szuperhős, Bluntman és Chronic filmjének rebootját, mert már az eredetit is rühellték, ahogy az az előző filmből kiderült. Vagyis a filmnek csak a címe reboot, valójában egy sima folytatásról volt szó. Eredetileg már 2017 őszén elkezdték volna forgatni, de elhalasztották.

Ráadásul tavaly februárban Kevin Smith átesett egy szívrohamon, egy időre kénytelen volt visszavenni a munkából, a projekt sorsa is kérdésessé vált. Most viszont azt írta Twitteren, hogy 2019 első napját azzal töltötte, hogy részt vett egy megbeszélésen a Jay and Silent Bob Reboot előkészítéséről. Azt is kiírta, hogy 2018 majdnem megölte őt, de 2019 már a reboot éve lesz. 

Jay, akit Jason Mewes és Néma Bob, aki maga a rendező, Kevin Smith alakított, először 1994-ben, a Shop-stopban tűntek fel. A film is kultikussá vált, de különösen ez a két karakter lett népszerű. Később a Shop-show, a Képtelen képregény, a Dogma, a Jay és Néma Bob visszavág és a Shop-stop 2 című filmekben tértek vissza. Egyelőre úgy tűnik, hogy sem a közönség, sem Smith nem unja még őket.

Ne maradjon le semmiről!