Sok jelenete lesz Leiának a Star Wars 9-ben

2019.01.03. 14:01

Sokkal több jelenete lesz a következő Star Wars-filmben Leia hercegnőnek, mint eddig feltételeztük. A Leiát alakító Carrie Fisher 2016 decemberében halt meg, amikor a Star Wars nyolcadik részét már leforgatták, így azt a filmet nem érintette a tragédia. A Star Wars 9-hez azonban egy kocka sem készült vele, pedig az eredeti tervek szerint Leia hercegnő karaktere hangsúlyos lett volna a sztoriban. Mégsem kellett CGI-hoz nyúlni, a színésznővel ugyanis annyi kimaradt jelenet készült, amikből bőven össze tudták rakni a sztoriját a következő részben is.

Erről Todd Fisher, Carrie Fisher bátyja nyilatkozott az ABC News-nak. "Sok percre való nyersanyag maradt, és nem csak bakik"- mesélte. Elmondása szerint a film készítői egy csomó fel nem használt, teljesen új tartalom birtokában voltak, amiket simán bele lehetett szőni az új történetbe. Todd Fisher szerint nem lesz panasz a végeredményre, mert az egész azt a benyomást kelti, mintha Leia jeleneteit direkt a következő filmhez vették volna fel. "Mintha csak tegnap forgatták volna" - tette hozzá. Persze a titoktartási szerződések miatt semmilyen konkrét részletet nem árulhatott el, csak annyit, hogy a család nagyon elégedett az eredménnyel.

Korábban a színésznő lánya, Billie Lourd (aki az előző két sorfilmhez hasonlóan a IX. részben is szerepelni fog) engedélyezte, hogy felhasználják az új filmben a még Az ébredő Erőhöz felvett, de abból végül kimaradt jeleneteket. A Star Wars: Episode IX. idén december 20-án kerül a mozikba. 

Ne maradjon le semmiről!