Az áskálódó királyi udvar kapta a legtöbb jelölést a brit filmakadémia díjára

2019.01.09. 14:19

Jorgosz Lanthimosz A kedvenc című kosztümös filmje kapta a legtöbb, 12 jelölést a brit filmakadémia díjaira, azaz a BAFTÁ-ra, írja az MTI. A filmet mi is szerettük, azt írtuk róla,  olyan, mint egy még pajzánabb Trónok harca.

A kedvenc főszereplője, a 17-18. század fordulóján élt Anna királynőt megformáló Olivia Colman - aki a hétvégén ugyanezért a szerepért Aranyglóbuszt is kapott -, a legjobb színésznő díjára esélyes. A kedvenc jelölt még a legjobb film, a kiemelkedő brit filmalkotás és a rendező díjára is. 

Colman filmbeli partnereit, Rachel Weiszt és Emma Stone-t a legjobb női mellékszereplőnek járó díjra jelölték.

A Bohém rapszódia, Az első ember, a Roma és a Csillag születik 7-7 jelölést kaptak. Az Alelnök hat, a Csuklyások: BlacKkKlansman öt jelölést ért.

A legjobb film díjára a Zöld könyv, a Csillag születik, a Roma és a Csuklyások: BlacKkKlansman is jelölést kapott.

A rendezők mezőnyében Spike Lee-nek A kedvencet jegyző Lanthimosz mellett Alfonso Cuarón (Roma), Bradley Cooper (Csillag születik) és Pawel Pawlikowski (Hidegháború) is a vetélytársa lesz.

 Colman versenytársai a legjobb színésznők mezőnyében Lady Gaga (Csillag születik), Viola Davis (Nyughatatlan özvegyek), Melissa McCarthy (Megbocsátasz valaha?) és Glenn Close, aki a The Wife című filmben mutatott alakításért már elnyerte a legjobb drámai színésznőnek járó Aranyglóbuszt a hétvégén.

Christian Bale-nek (Alelnök) a Baftáért Rami Malek (Bohém rapszódia), Viggo Mortensen (Zöld könyv), Bradley Cooper (Csillag születik) és Steve Coogan (Stan & Ollie) lesznek a vetélytársai a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

Ne maradjon le semmiről!