Tom Cruise még legalább két filmben törheti magát rommá

1
2019.01.15. 11:05

Nagyjából csak az volt a kérdés, hogy mikor írják alá a Mission Impossible-franchise következő filmjeire vonatkozó szerződéseket, hiszen bolond lett volna a Paramount, ha a tavalyi, világszerte 790 millió dollárral házi bevételi csúcsot felállító Fallout után ne akart volna forgatni újabb filmet Ethan Hunt Nagyon Titkos Ügynökről.

A Fallout sikeréhez Cruise mellett azért elég vastagon kellett az ötödik, Rogue Nation című részt is jegyző Christopher McQuarrie, aki úgy írt alá a hetedik és nyolcadik filmre, hogy azokat továbbra is írja és rendezi, és közvetlenül egymás után forgatja majd le, ami azt jelenti, hogy a MI:7 2021, a MI:8 2022 nyarán kerül majd moziba. Az eddigi részek között jóval nagyobb szünetek voltak:

  • MI:1 - MI:2 4 év,
  • MI:2 - MI:3 6 év,
  • MI:3 - MI:4 5 év,
  • MI:4 - MI:5 4 év,
  • MI:5 - MI:6 3 év.

A szorosabbra húzott bemutatók mögött egyrészt az áll, hogy ha Cruise nyaktörő mutatványai ennyire bejönnek a jónépnek, akkor nem kell sokáig szarakodni a következő résszel, másrészt meg az, hogy Cruise most forgatja ugye a Top Gun 2-t, amihez egyébként McQuarrie-nek is köze van, és a forgatásokat/előkészítést nagyon össze kel hangolni az ilyen nagyszabású produkcióknál. (Tessék csak megkérdezni a Warnert Henry Cavill bajszáról.)

A franchise első négy filmjét különböző rendezőre bízta a Paramount (Brian De Palma (1), John Woo (2), J. J. Abrams (3) és Brad Bird (4)), de a Rogue Nation óta töretlen a bizalmuk abban a rendezőben, aki nyilvánvalóan mindent megenged a főszereplőjének aki, ha egy repülőgép oldalán akar kapaszkodni felszállás közben, akkor azt is megteheti, de ha 140-szer akar HALO-ugrást csinálni egy jelenet kedvéért, azt is.

Ne maradjon le semmiről!