A drogokat nem érdekli, mennyi pénzed van

2019.01.23. 18:00

"A drogfüggőségnél nem számít a vagyon vagy a bőrszín. Modernkori probléma" – mondja Timothée Chalamet abban a videóban, amelyben a Csodálatos fiú című film színészei és alkotói beszélnek a drogfüggőségről. A magyar feliratos featurette az Indexen látható először.

Felix van Groeningen első angol nyelvű rendezésében a Szólíts a neveden és a Lady Bird színésze, Timothée Chalamet alakítja az alkohol- és kábítószerfüggő címszereplőt, a másik főszerepet, a fiát a szerek mocsarából kirántani próbáló apát, pedig A hivatalból és a Foxcatcherből ismert Steve Carell kapta meg.

A film valódi történetet mesél el, a két főszereplőt valós személyekről mintázták, akik mindketten könyvben dolgozták fel életük valószínűleg legmegterhelőbb időszakát. Ők is felbukkannak a lenti videóban. "Az álmom az volt, hogy a film ne csak a drogfüggőségről, hanem az elfogadásról is szóljon" – mondja a rendező.

Csodálatos fiú featurette

A Csodálatos fiú világpremierje tavaly szeptemberben volt a torontói filmfesztiválon, Magyarországon pedig január 31-től lesz látható a mozikban.

Ne maradjon le semmiről!