Rasszista indítékú gyilkossági szándékáról vallott Liam Neeson egy interjúban

2019.02.04. 20:29

Egy megszokott, közepesen érdektelen interjút készítettek a Schindler listájából és a Dermesztő hajszából is ismert színésszel, az északír Liam Neesonnal, amikor váratlanul témát váltott, és egy korábbi, rasszista gyilkossági szándékáról kezdett el beszélni. 

A színész által meg nem nevezett ismerőse mesélt neki arról, hogy amíg a színész a tengerentúlon forgatott, egy fekete férfi megerőszakolta. Neeson megkérdezte, hogy ismerte-e a támadóját, de a nő nemmel felelt, csak annyit tudott elmondani a támadójáról, hogy egy fekete férfi volt. 

Az első reakcióm az volt, hogy egy viperával a kezemben elkezdtem sétálni az eset környéken, és abban bíztam, hogy valaki belém köt.

A színész már szégyelli, de egy hétig várta, hogy egy kocsmából kijövő fekete férfi belekössön, hogy aztán agyonverje áldozatát.  

Neeson szerint egy-két hétre volt szüksége, hogy lenyugodjon, és utólag már nagyon bánja, hogy így eluralkodtak rajta az indulatok. 

Nem ez az egyetlen dolog, amit a jelek szerint megbánt. Ugyanis napokkal később ugyanaz az újságíró felkereste, hogy beszéljenek még az eset részleteiről, de a színész ezt határozottan visszautasította. 

(The Daily Beast)