Magyarországon oktat a Die Hard rendezője

2019.02.08. 15:07

A Filmalap Fast Forward Programjának keretében Magyarországon tart mesterkurzust az akciófilmek hőskoráról John McTiernan, a Die Hard-sorozat első és harmadik részének rendezője.

Az amerikai filmrendező, producer és forgatókönyvíró február 16-án, jövő szombaton, tart majd másfél órás szakmai előadást – angol nyelven – az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

"Hollywood egyik legnagyobb akciófilm mesterétől, John McTiernantől megtudhatjátok, hogyan lesz egy autós üldözés vagy egy robbantásos jelenet mai szemmel is hiteles; milyen nehézségekkel és váratlan helyzetekkel kell szembenézned egy akciójelent forgatásakor, és milyen fortéllyal lehet ezeket mégis egyszerűen megvalósítani" – áll az esemény Facebook-oldalán.

John McTiernan a két Die Hard-film mellett olyan mozik rendezője volt, mint a Ragadozó és Az utolsó akcióhős (mindkettő Arnold Schwarzeneggerrel), A Thomas Crown-ügy (Pierce Brosnannel és Rene Russóval), A 13. harcos (Antonio Banderasszal), a Vadászat a Vörös Októberre és a Medicine Man (mindkettő Sean Conneryvel), a Kiképzőtábor (John Travoltával és Samuel L. Jacksonnal) vagy a Rollerball.

A mesterkurzus ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ne maradjon le semmiről!