Javier Bardem és Samuel L. Jackson is díjat ad át a rövidített Oscar-gálán

2019.02.12. 08:43

Mások mellett Javier Bardem és Samuel L. Jackson is díjat ad át az idei, 91. Oscar-gálán – írja az MTI. Az ünnepség résztvevőinek múlt heti listáját hétfőn egészítették ki a szervezők. Ha most kapna díjat Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki, azt már nem látná senki.

Most jelentették be azt is, hogy a díját adók között lesz Angela Bassett, Chadwick Boseman, Emilia Clarke, Laura Dern, Stephan James, Keegan-Michael Key, KiKi Layne, James McAvoy, Melissa McCarthy, Jason Momoa és Sarah Paulson is. Mindezt Donna Gigliotti producer és Glenn Weiss társproducer, rendező jelentették be a szervezők részéről.

A már korábban bejelentett díjátadók Awkwafina, Daniel Craig, Chris Evans, Tina Fey, Allison Janney, Brie Larson, Jennifer Lopez, Frances McDormand, Gary Oldman, Amy Poehler, Sam Rockwell, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson és Constance Wu.

A 91. Oscar-díjátadót február 24-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban. Az ABC televízió több mint 225 országban és régióban fogja sugározni világszerte.

A szervezők többek között elmondták: idén mindenkinek csupán 90 másodperce lesz a neve elhangzásától kezdve arra, hogy átvegye és megköszönje az elismerést, így a tervek szerint csak 3 órás lesz a műsor. Idén abban is változik a díjátadó, hogy bizonyos díjakat reklámszünetben adnak át, és abban is, hogy harminc év után először nem lesz műsorvezetője az eseménynek.

A reklámszünetes változtatás a Hollywood Reporter szerint a legjobb operatőr, a legjobb vágó, a legjobb élő szereplős rövidfilm és a legjobb haj és smink díját érinti: ezeknek az átadása szorul a vécészünetekbe. Azaz ha most kapná meg az Oscar-díját a tavalyelőtti nyertes, Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki, azt már nem is közvetítené a tévé.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Megtakarítás