A magyar nézők imádják Dobó Kata filmjét

2019.02.18. 15:43

Hiába hívtuk egy olyan merényletnek, amit elhinni is nehéz, a magyar nézők a negatív kritikák ellenére is zabálták Dobó Kata első rendezését, a Kölcsönlakást. Kijöttek a hétvégi nézettségi adatok.

A hivatalos adatok szerint február 14. és 17. között a legtöbb bevételt az Alita: A harc angyala hozta, amiről azt írtuk, hogy a számítógépes animáció csúcsa, de jó filmként nem igazán állja meg a helyét. Az Alitára közel 60 ezer ember volt kíváncsi a hétvégén, és csak egyetlen egy film tudta megelőzni pár száz nézővel: a Kölcsönlakás.

A Kölcsönlakásra pontosan 57757 ember volt kíváncsi, ezzel majdnem 85 millió forintos bevételt termelt. Annak ellenére, hogy a vígjátékkészítés, a szórakoztatás és főképp a nézők elleni merényletnek tituláltuk korábbi kritikánkban Dobó Kata első rendezését, amiről a film egyik szereplőjével, Szabó Simonnal is beszélgettünk nemrég a podcastünkben. Hogy mindennek ellenére - vagy pont ezért - a film elsöprő siker lesz, mégsem meglepő, mivel a Valami Amerika harmadik részét tavaly közel 370 ezren látták, és az sem volt színvonalasabb alkotás.

A többi filmre jó, ha fele annyian voltak kíváncsiak, a Boldog halálnapot! 2, A Lego-kaland 2 és az Instant család sem tudott 30 ezer nézőt hozni. Viszont M. Night Shyamalan-féle Üveg még mindig befér a legnézettebb mozifilmek közé Magyarországon a maga közel 7500 nézőjével.

Ne maradjon le semmiről!