Az Aquaman most már minden idők egyik legsikeresebb filmje

2019.02.18. 08:50

Óriási pénzeket hozott világszerte az Aquaman, amely nemrég elérte a bűvös egymilliárd dolláros bevételi határt, így érthető módon már a folytatását tervezik. A film most tart 1,13 milliárd dollárnál, ezzel pedig a 20. minden idők legtöbb bevételt hozó filmjeinek listáján a CBR szerint.

Ha valamilyen csoda folytán az Aquaman még hoz 23 millió dollárt, akkor egy hellyel feljebb is kerülhet a listán, és maga mögé utasíthatja az Amerika Kapitány: Polgárháború című Marvel-filmet. A mostani bevétellel egyébként már megelőzte a Christopher Nolan-féle Batman-trilógia zárórészét is, ezzel pedig az Aquaman minden idők legsikeresebb DC-filmje is egyben. Érdemes amúgy megnézni, hogy a Box Office Mojo jelenlegi állása szerint a világpiacon legtöbb pénzt hozó 20 filmből 9 valamilyen módon kapcsolódik a szuperhősökhöz.

Az Aquaman sikere nem csak azért meglepő, mert sokáig képtelennek tartották a megfilmesítését, hanem azért is, mert az amerikai piacon egyáltalán nem teljesített olyan kiemelkedően, konkrétan a Wonder Woman még mindig 81 millió dollárral több bevételt termelt, és a Batman vs. Supermant is alig tudta megelőzni számokban. Bár ezek a filmek az amerikai piacon a közelébe sem érhetnek a Nolan-trilógiának.

Mindenesetre sok ideje nem marad az Aquamannek, mert március 5-én megjelenik digitálisan, március 26-án pedig blurayen és DVD-n. Mi annak idején azt írtuk a filmről, hogy egy két és fél órás dezodorreklám, amit csak Jason Momoa vonzerejére építettek fel.