A Queen fel fog lépni az Oscar-gálán

2019.02.18. 19:04 Módosítva: 2019.02.18. 20:11

Az Instagramon jelentette be az Amerikai Filmakadémia, hogy az idei Oscar-díjátadón fel fog lépni a Queen is.

A Queen 2019-ben Brian May gitárost és Rogert Taylor dobost jelenti, akiket az American Idol egykori sztárja, Adam Lambert egészít ki a vokálokkal. John Deacon basszusgitáros már jó ideje nem tagja a zenekarnak.

A Queenről, pontosabban egykori énekesükről, Freddie Mercuryról készült életrajzi film, a Bohém rapszódia hatalmas pénzügyi siker volt 2018-ban, még ha a kritika utálta is. Magyarországon 15 hete mutatták be, ennyi idő alatt 616 ezren látták a mozikban, ezzel a premier óta még mindig bérelt helye van a 10 legjobb nézettségű film között, még február második felében is. A Bohém rapszódiáról készült Index-kritikát itt lehet elolvasni.

A Bohém rapszódiát összesen 5 Oscarra jelölték: a legjobb film, legjobb férfi főszereplő (Rami Malek), legjobb hangrögzítés, legjobb hangvágás és legjobb vágás kategóriákban.

Már a film forgatását is botrány övezte, mert a rendező Bryan Singert a munka kétharmadánál állítólagos megbízhatatlansága miatt kipenderítette a Fox stúdió, helyette Dexter Fletcher fejezte be a munkálatokat.

Az idei, 91. Oscar-gála magyar idő szerint február 25-én hajnali 2-kor kezdődik, itthon a TV2-n lehet majd követni.

Ne maradjon le semmiről!