Nem érdekel, ha meghalok

2019.02.20. 14:26

Nem érdekel, ha meghalok

– mondja egy hang (jó eséllyel Nico Hülkenberg, a másik tippünk esetleg még Kevin Magnussen) a Netflix és a Forma-1 közös dokusorozata, a Drive to Survive szerdán megjelent első, 95 másodperces előzetesében. A trailer alapján nem levegőbe puffogtatott ígéretnek látszik, hogy a film kőkemény lesz, és soha nem látott betekintést enged az F1 kulisszái mögé.

Az Amazon 2018-ban már próbálkozott hasonlóval, ők akkor a McLaren-csapat 2017-es előszezonját követték végig, ám a Grand Prix Driver nem sok újat mutatott, néhány technikai részletet leszámítva leginkább sablonos volt.

Nyilván 10 részt nehéz előre megítélni bő 90 másodperc alapján, de úgy fest, a Netflix unszolására a csapatok valóban engedték, hogy olyasmit mutassanak meg a kamerák, amit eddig nem, és itt nem elsősorban a garázsban szétszerelt autók alkatrészeire kell gondolni, hanem friss, még nem fékezett érzelmekre és nyilatkozatokra az eddig megszokott, higgadt sajtótájékoztatók helyett.

A tízrészes sorozaton a Senna és az Amy filmek rendezője, Asif Kapadia dolgozott. A trailer alapján nem derül ki, hogy itt is rendezőként, vagy mondjuk producerként munkálkodott-e, de a két említett dokumentumfilm alapján mindenképpen van okunk bizakodásra. A sorozat március 8-tól lesz elérhető a streamingszolgáltatónál.