Ez az Oscar a pocsék filmekről szól

Beszélgetés a 2019-es jelöltekről

kultrovat podcast

Egy szuperhős. Egy Ku Klux Klánba beépülő fekete rendőr. Freddie Mercury. Anna királynő és ágyasai. Egy bőbeszédű olasz-amerikai és a fekete zenész, akit ő furikáz. Egy közép-amerikai bejárónő. Egy kiégett zenész, és az énekesnő, akit felfedezett. Dick Cheney. Ők a főszereplői azoknak a filmeknek, amiket az Amerikai Filmakadémia a legjobbaknak választott 2018-ból, és közülük kerül ki az, amelyik február 25-én, magyar idő szerint hajnalban megkapja a legjobb filmnek járó szobrot az Oscar-gálán.

Akárcsak bármilyen tetszőleges évben, idén sem egységes a jelölt alkotások színvonala, de 2019-ben eljutottunk odáig, hogy a legjobbak között szerepelhet egy olyan film is, amit a kritikusok kifejezetten utáltak. A Kultrovat Podcast legújabb adásában beszélünk arról, hogy vajon mik az esélyei a díjátadón a csúsztatásokkal teli, de bődületes közönségsiker Bohém rapszódiának, mennyire idegesített fel minket a Csuklyások befejezése, érzelmi vagy értelmi hatása volt nagyobb a Romának, illetve hogy Az alelnököt hiába agyabugyálta el az amerikai sajtó, mi igenis bírtuk. Kibeszéltük az idei Oscar legfontosabb jelöltjeit és kategóriáit, a beszélgetés szereplői pedig

  • Matalin Dóra
  • Stöckert Gábor
  • és Klág Dávid

Bár az adásban nem hangzik el, de nehéz elhallgatni, hogy éppen a felvétel napja előtt három évvel indult a Kultrovat, 2016-ban az első adásunkban szintén az Oscar-jelöléseket veséztük ki.

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.