Az így neveld a sárkányodat 3. nyerte a mozikban az Oscar-hétvégét

IMG 8982
2019.02.24. 18:33

A Dreamworks animációs sorozatának legújabb része, az Így neveld a sárkányodat 3. című filmre voltak a legtöbben kíváncsiak az észak-amerikai mozaikban az Oscar-díjak átadásának hétvégéjén: a film 55,5 millió dollár jegybevétellel nyitott. A harmadik rész valószínűleg az utolsó filmje Dean DeBlois-nak, aki a forgatókönyvet jegyzi és az animációt rendezte.

A film a sorozat legjobb bemutató hétvégi bevételét hozta, hiszen a 2010-ben mozikba került Így neveld a sárkányodat 43 millió dollár, a 2014-es második rész 49 millió dollár jegybevételt hozott bemutató hétvégéjén.

A Fox Alita: A harc angyala című akciómozija, amely a múlt hét végén a sikerlistát vezette, 11,5 millió dolláros jegybevételével a második helyre csúszott vissza. A Roger Rodriguez rendezésében James Cameron és Jon Landau produceri közreműködésével született mangaadaptáció 103 millió dollárt jegybevételt hozott külföldön, ezzel kilenc nap után a 170 millió dolláros költségvetésből készült film teljes bevétele elérte a 155 millió dollárt.

A kasszasikerlista harmadik helyét a Lego-kaland 2. foglalta el kilencmillió dolláros (6 milliárd forintos) jegyeladással. A Warner Bros filmjének összbevétele az észak-amerikai mozikban így már 84 millió, míg a nemzetközi piacokon 117 millió dollár.

(Nyitókép: Bakró-Nagy Ferenc / Index)