A Trónok harca főszereplője bárkit kinyír az új X-Menben

2019.03.01. 13:44

Az eredeti tervek szerint már majdnem fél éve be kellett volna mutatni az új X-Men-filmet, a Sötét Főnixet, de még tavaly év végén is úgy volt, hogy február elején már a mozikba kerül, ehhez képest még csak most jött ki hosszú várakozás után az új előzetes a filmhez. A Trónok harca egyik főszereplője, Sophie Turner így majd csak a nyáron öl meg mindenkit.

A csúszás oka a rossz nyelvek szerint az volt, hogy a film jelentős részét újra kellett forgatni, de aztán ezt később tagadták, mondván, csak teljesen átlagos mennyiségű, pár hetes utóforgatásra volt szükség. Akárhogy is, most már megvan a végleges premierdátum: június 6-án kerül a magyar mozikba a film.

A film az egyik korábbi filmben már belengetett, de aztán végül a sorozat rebootja miatt eddig félrerakott történetszálra, Jean Grey szuperképességére koncentrál. A kozmikus energiáktól hatalmas erejű Sötét Főnixszé váló Grey miatt a többi X-Men arra kényszerül, hogy - a hivatalos sztorileírás szerint - eldöntsék, többet ér-e egyikőjük élete az egész emberiségénél. Sőt, a trailer szerint még a Jennifer Lawrence által játszott Mystique is is elég komoly veszélybe kerül a lány miatt.

A filmet Simon Kinberg rendezi, Sophie Turner mellett James McAvoy (Charles Xavier), Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Mystique), Nicholas Hoult (Beast), Alexandra Ship (Storm), Tye Sheridan (Cyclops) és Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler) szerepel majd benne.

Ne maradjon le semmiről!