Sorozatot csinál a Netflix a Száz év magányból

GettyImages-98585197
2019.03.06. 17:56

A Netflix szerdán bejelentette, hogy megszerezte a Száz év magány megfilmesítésének jogait, és sorozatot készít a Nobel-díjas Gabriel García Márquez klasszikus regényéből – írja az MTI.

A Nobel-díjas író fia, Rodrigo García, aki fivérével, Gonzalóval együtt vezető producerként vesz részt a projektben, elmondta, hogy apja nagyon sok ajánlatot kapott az évek során a könyv filmes adaptációjára, de

  • Gabriel García Márqueznek kétségei voltak afelől, hogy a történet megfelelőképpen bemutatható egyetlen – vagy akár két – filmben,
  • ráadásul az író ragaszkodott ahhoz is, hogy a spanyol nyelven szóljon a történet, így sok ajánlat nem is jöhetett szóba.

A mostani döntés végül azért született meg, mert az elmúlt pár évben a sorozatok és a limitált sorozatok száma, presztízse és sikere hatalmasra nőtt, a Netflix pedig az első gyártók között volt, melyek bebizonyították, hogy az emberek minden eddiginél szívesebben néznek eredeti nyelven, felirattal készült sorozatokat.

Francisco Ramos, a Netflix spanyol eredeti nyelvű filmekért felelős alelnöke elmondta, a cég korábban próbálkozott már a könyv jogainak megszerzésével, de ellenállásba ütközött. Kiemelte azt is, hogy az olyan sorozatok, mint a Narcos és az olyan filmek, mint az Oscar-díjat nyerő Roma  bebizonyították, hogy csinálhatnak spanyol nyelvű tartalmat a világnak.

A produkciót elsősorban Kolumbiában forgatják majd, bővebb infókat azonban egyelőre nem lehet tudni róla.

(Borítókép: Gabriel García Márquez. Fotó: Ulf Andersen / Getty Images) 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!