Az egész világon, nálunk is tarolt a Marvel Kapitány

2019.03.11. 14:37

Trollok és nem olyan lelkes kritikák ide vagy oda, a Marvel Kapitány, a Marvel filmes univerzum legújabb része hatalmas siker lett az egész világon, már a világnak azon részére értve, ahol be is mutatták.

Magyarországon a Filmforgalmazók Egyesületéhez beérkezett adatok alapján 150 750 néző látta az első hétvégén. Ennek picit több, mint a harmadát hozta az Így neveld a sárkányodat 3., 55 523 nézővel (összesen 301 860 néző eddig). A toplista harmadik helyén ott van a legjobb film Oscar-díját elhozó Zöld könyv - Útmutató az élethez, 18 567 hétvégi nézővel (összesen 71 349 néző). A negyedik helyen pedig ott tanyázik az év első nagy filmes durranása, Dobó Kata rendezése, a Kölcsönlakás, ami a hétvégén is majdnem 10 ezer ember vett jegyet, ezzel pedig 137 536-an látták a premier óta.

Két új magyar filmet is bemutattak múlt héten, de mindegyik kiszorult a toplistából. A Most van most című vígjáték a 11. helyen nyitott, 3045 nézővel, a '48-49 végnapjait feldolgozó történelmi film, a Guerilla pedig csak 1511 nézőt tudott összehozni, ezzel a lista 21. helyére került.

Az amerikai bevételeket nézve is bődületes siker volt a Marvel Kapitány, az Egyesült Államokban 153 millió dollárt hozott az első hétvégén, a teljes világ körüli bevételének egyharmadát. A második ott is az Így neveld a sárkányodat legújabb része, azt pedig a nálunk szinte egyáltalán nem ismert Tyler Perry-film, a Tyler Perry's A Madea Family Funeral követi 45 millió dollárral. Az amerikai toplistában is ott van a Zöld könyv a hatodik helyen, illetve szinte meglepetésként a top 10 utolsó helyére bekerült az Apollo 11 című dokumentumfilm, ami a holdraszállást mutatja be, eddig ismeretlen, makulátlan minőségű felvételek alapján.

Ne maradjon le semmiről!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla