Lenyűgöző, hogy Mel Gibsonék ilyen unalmas témából is tudtak filmet forgatni

2019.03.12. 11:48

Nemrég jelent meg A Világ Valaha Volt Legérdektelenebb Sztorileírása egy másik filmről ("Raoulnak szörnyű titka van: soha nem tudta megtartani az egyensúlyát a biciklin stabilizátor használata nélkül. Csakhogy senki nem hisz neki..."), de a The Professor and the Madman című, Mel Gibson és Sean Penn főszereplésével készült film témája is vetekszik ezzel: egy tudósnak le kell írnia az angol nyelv összes szavát. De tényleg, mindegyiket. Ugyanis ő készíti a nyelv nagyszótárát.

Persze eddig még csak a "The Professor" rész lenne meg a címből, kell még az "and the Madman" is, és itt jön a képbe egy elítélt gyilkos, aki a börtönből tízezer szót küld neki. Vajon együtt tudnak még több szót írni? Vajon hány szóra lesz elég a játékidő? És vajon melyik lesz a legizgalmasabb szó?

Ő.R.Ü.L.E.T.E.S!

Beszéljenek is helyettünk a film jelenetei:

A filmet az a Farhad Safinia rendezi és részben írja is Simon Winchester regénye alapján, aki Mel Gibson Apocalypto című filmjét is írta. Pennen és Gibsonon kívül olyan színészek szerepelnek benne, mint Natalie Dormer (Trónok harca) vagy Jennifer Ehle (a Colin Firth-szel készült Büszkeség és balítélet Elizabeth Bennetje, aki A napfény ízében és A szürke ötven árnyalatában is játszott). Európa pár országában és Mexikóban március közepén mutatják be a filmet, magyar és amerikai dátumot egyelőre nem lehet tudni.

A történetről, amely a filmet ihlette, az Index is írt:

Ne maradjon le semmiről!