Behódolt a Netflix, kivágja a Bird Box egyik felháborító jelenetét

2019.03.16. 18:24 Módosítva: 2019.03.16. 23:16

Az idei Netflix-termés egyik leginkább felkapott darabja a Sandra Bullock főszereplésével készült Bird Box (Madarak a dobozban) című túlélőhorror volt, amiben Bullock egy olyan világban próbál túlélni, ahol közelebbről meg nem határozott lények öngyilkosságba kergetnek mindenkit, aki meglátja őket.

A film nemcsak azért volt felkapott, mert viszonylag érdekesen közelített a horror műfajához, hanem azért is, mert a bemutató környékén járta be az internetet a Bird Box kihívás, ami könnyen lehet, hogy igazából csak a Netflix marketingakciója volt, illetve azért is, mert volt a filmben egy jelenet, amin rengetegen kiakadtak.

A filmben az apokalipszist mindenféle módon ábrázolták, összeütköző autókkal, ablakokon kiugró emberekkel, hasonlókkal, többek között egy óriási vonatszerencsétlenséggel is.

A vonatszerencsétlenség képsorai viszont valódi képsorok voltak, egy 2013-as kanadai balesetről, amiben összesen 47 ember vesztette életét.

A fikciós történések valódi híradórészletekkel történő alátámasztásán rengetegen kiakadtak, és a Netflix egy darabig azzal védekezett, hogy rengeteg baleset történik a világban, sőt ezt a konkrét felvételt egy kanadai sorozatban is használták már korábban, és ők hivatalos úton szerezték be a képsorokat, illetve bevett dolog a filmekben a korábbi hírvideók ilyen módon történő újrahasznosítása, ez azonban nem hatotta meg a Netflixre kiakadó embereket.

Ezért a szolgáltató nagyjából három hónappal azután, hogy bemutatta a filmet úgy döntött, hogy inkább kivágja a kérdéses jelenetet, várhatóan 1-2 hét múlva már az újravágott verzióval találkozhatnak a nézők.

(The Verge)