Marvel Kapitány még mindig elpusztíthatatlan

2019.03.18. 15:20

A Marvel Kapitány két hét után is az első helyen áll a magyar és az amerikai nézettségi listán. Magyarországon bemutatták az Apró mesék című történelmi thrillert, ami befért a hosszú hétvége tíz legnézettebb filmje közé, bár feleannyian nézték meg, mint a szintén a héten debütáló A királynő kutyáját.

A Filmforgalmazók Egyesületéhez beérkezett adatok alapján a hétvégét megint a Marvel Kapitány nyerte 87 797 nézővel. A második hely szintén változatlan, ott még mindig az Így neveld a sárkányodat harmadik része tanyázik, most 45 800 új nézővel. A harmadik és negyedik helyen új belépők találhatóak, az előbbi a Dwayne Johnson apró szerepével reklámozott Családi bunyó, az utóbbi pedig az A királynő kutyája című családi film. Az ötödik a legjobb film Oscar-díját elhappoló Zöld könyv, ami még mindig be tudott hozni 15 619 nézőt.

A hatodik helyezett az Apró mesék, egy Szabó Kimmel Tamás és Kerekes Vica főszereplésével készült történelmi thriller, ami 12 201 nézőt tudott becsábítani a magyar mozikba (kritikánkat itt lehet elolvasni róla). Ha már magyar film: a nyolcadik helyen ott van még Dobó Kata vígjátéka, a Kölcsönlakás, összesen 145 695 nézőt zsákolt be a film. A múlt héten bemutatott Guerilla című történelmi film ezen a héten 28 százalékkal nagyobb bevételt hozott, mint a bemutató hetén, 1492-en ültek be rá, és érdekes módon 16 százalékkal nőttek a 20 hete bemutatott Bohém rapszódia bevételei is, a Freddie Mercury-filmre 638 ezernél is több jegyet váltottak.

 Az Egyesült Államokban szintén a Marvel Kapitány vezet (266 milliós összbevétel, a világon összesen 760 millió dollár, ennek a magyar bevétel, ha jó a matekom, a 0,2 százalékát adta). A második helyen a Csodapark című animációs film áll (16 millió dollár), a harmadik helyen pedig a Five Feet Apart című, fiataloknak szánt romantikus melodráma (13,1 millió dollár).

Ne maradjon le semmiről!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla