Tényleg jön a Pappa Pia 2?

2019.03.26. 12:01
A HVG úgy tudja, hogy forgatókönyvet Kormos Anett írja, a Filmalap pedig már megszavazott rá kétmillió forint fejlesztési támogatást.

A Pappa Pia mindenkiben mély nyomokat hagyott, a főszereplő, Szabó Kimmel Tamás nemrég például azt nyilatkozta nekünk, a bemutató után "a vérét akarták".  Persze ez nem jelenti azt, hogy ne vállalná a szereplést a folytatásban, a HVG-nek azt mondta, amennyiben jó a forgatókönyv és meggyőző a rendező, igent mondana, "hiszen ez lehetőséget adna, hogy feledtessék az első részt", bár állítólag nem hisz abban, hogy "ez megvalósul".

Pedig a Pappa Pia producere, Tőzsér Attila már 2017-ben szeptemberében is ráutaló magatartást tett egy nyilatkozattal.

Valóban tervezzük a Pappa Pia 2-t. Még nagyon kezdeti szakaszban járunk, például nem tudjuk, hogy a mostani sztorit folytatjuk-e, és azt sem, hogy Csupó Gábor lesz-e ismét a rendező

– nyilatkozott akkor a Borsnak.

És a HVG szerint vannak még arra utaló jelek, hogy nem maradunk második rész nélkül. Információk szerint:

  • A forgatókönyvet Kormos Anett írja majd.
  • A producer ismét Tőzsér Attila lesz.
  • Hogy ki rendezi, nem tudni, állítólag két név van a kalapban: Madarász Isti, az Egy szerelem gasztronómiája című musical rendezője, illetve Fonyó Gergely, a Made in Hungária rendezője.
  • A Filmalap nagyjából egy hónappal ezelőtt megszavazott rá kétmillió forint fejlesztési támogatást.

A szakmai bizottság határozatát böngészve találtunk is egy olyan pályázatot, aminek ilyen összegű támogatást ítéltek meg, és ahol a producer, illetve a forgatókönyvíró neve is stimmel, de ez nem Pappia Pia 2, hanem Boldogító igen néven fut.